Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Novi obrazi na ministrstvu za zdravje

Dame iz ljubljanskega kliničnega centra prevzemajo položaje na Štefanovi. Lucija Mak Uhan kot vodja kabineta.
Aleš Šabeder si je za vodjo svojega kabineta izbral Lucijo Mak Uhan, piarovko iz kliničnega centra. Spremljala ga je že na predstavitvi v državnem zboru - na fotografiji v ozadju. FOTO Jože Suhadolnik/Delo
Aleš Šabeder si je za vodjo svojega kabineta izbral Lucijo Mak Uhan, piarovko iz kliničnega centra. Spremljala ga je že na predstavitvi v državnem zboru - na fotografiji v ozadju. FOTO Jože Suhadolnik/Delo
9. 4. 2019 | 08:00
9. 4. 2019 | 15:30
3:55
Ljubljana – Novi minister Aleš Šabeder je na ministrstvo za zdravje vzel štiri uslužbenke kliničnega centra, od tega dve piarovki. Vse se imajo možnost vrniti na delo v UKC Ljubljana.

Vodja medijskega središča na ministrstvu je kot sekretarka postala Polona Križnar, ki se je v UKC Ljubljana zaposlila šele pred nekaj meseci. Nekdanja televizijska novinarka ima z delom na ministrstvu že izkušnje, saj je tri leta in pol delala v kabinetu prejšnje ministrice za delo Anje Kopač Mrak.


Dame, ki jim minister zaupa


Na ministrstvo za zdravje je Šabeder iz kliničnega centra pripeljal še pomočnico za pravne zadeve Blanko Česnik Wolf, ki je tamkajšnje delovno mesto zasedala slabo leto. Česnik Wolfovo, ki si je poklicne izkušnje pridobivala tudi na Javni agenciji za zdravila in medicinske pripomočke, je vlada na zadnji seji že imenovala za vršilko dolžnosti generalnega sekretarja na ministrstvu, s položaja pa je razrešila dosedanjo generalno sekretarko Romano Reja, ki je bila na to funkcijo imenovana 28. februarja letos. Ta bo ostala v službi na ministrstvu, kjer je zaposlena že od leta 2000.

Prav tako naj bi na ministrstvu ostala nekdanja vodja kabineta ministra Katja Lisec, njen položaj pa je zasedla Lucija Mak Uhan. Ta je bila prej več let zaposlena kot strokovnjakinja za stike z javnostjo v UKC Ljubljana, pred tem mu je svetovala kot samostojna podjetnica. Bila je tudi svetovalka v agenciji Consensus in vodja kabineta v Viatorju & Vektorju oziroma pri Zdenku Pavčku. Leta 2016 je na fakulteti za družbene vede magistrirala iz internega komuniciranja v UKC Ljubljana.

Na ministrstvo je iz tajništva strokovne direktorice UKC Jadranke Buturović Ponikvar kot začasna pomočnica oziroma višja svetovalka za tri mesece oziroma najdlje do 30. junija prišla še Maja Strajnar.


Zagotovljene službe


Omenjene bodo delovna mesta v kliničnem centru počakala. Mandat Križnarjeve in Mak Uhanove je vezan na mandat ministra, zato jima zaposlitev v UKC miruje, prav tako zaradi pogodbe o suspenzu delovni mesti čakata tudi Česnik Wolfovo in Strajnarjevo.

»Odzvala sem se vabilu. Službo nameravam opravljati vestno in odgovorno, tako kot do zdaj,« je pojasnila Lucija Mak Uhan. FOTO Tomi Lombar/Delo
»Odzvala sem se vabilu. Službo nameravam opravljati vestno in odgovorno, tako kot do zdaj,« je pojasnila Lucija Mak Uhan. FOTO Tomi Lombar/Delo


V kabinetih posameznih ministrov in v kabinetu generalnega sekretarja vlade je do pet delovnih mest, ki jih ministri lahko zapolnijo s kadri, ki jim zaupajo. Poleg tega ministru za zdravje pripadata dva državna sekretarja. Šabeder je z imenovanjem Tomaža Pliberška eno mesto že zapolnil, ali bo tudi drugo, ni znano. V času, ko je bil na ministrskem položaju Samo Fakin, so si v koaliciji menda želeli, da bi za drugo državno sekretarko oziroma državnega sekretarja izbral Brigito Skela Slavič ali Petra Bohinca, a se ni uklonil pritiskom in je ostal pri eni sekretarki. Tudi to naj bi bil eden od neuradnih razlogov, da je moral zapustiti položaj.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine