Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Neurja povzročala poplave in plazove, v Radencih govorijo o katastrofi

Zaradi možnosti močnejših nalivov je Arso za severovzhod in jugovzhod izdal oranžno vremensko opozorilo.
Razmere na območju Boračeve. FOTO: Roman Leljak/oObčina Radenci/Facebook
Razmere na območju Boračeve. FOTO: Roman Leljak/oObčina Radenci/Facebook
STA
3. 6. 2024 | 19:01
4. 6. 2024 | 00:07
2:14

Krajevna neurja so čez dan in predvsem proti večeru povzročila največ težav na območjih občin Majšperk, Videm, Žetale, Ptuj, Radenci, Laško in Ravne na Koroškem. Meteorna voda je zalivala predvsem kletne prostore objektov, sprožili so se tudi štirje zemeljski plazovi, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

O močnem neurju so zvečer poročali iz Radencev, kjer so zabeležili kar 35 prijav dogodkov ter aktivirali sedem prostovoljnih gasilskih društev. Župan Roman Leljak je na svojem uradnem Facebook profilu zapisal, da gre za katastrofo.

Hudo naj bi bilo na območju Boračeve, Leljak pa je vsem na tem območju, ki jim je poplavilo, obljubil, da bo že v torek na izredni seji občinskemu svetu predlagal, da občina še ta teden vsaki hiši izplača po tisoč evrov pomoči.

Po podatkih prometno-informacijskega centra ponekod po Sloveniji neurja še vedno ovirajo promet in zmanjšujejo vidljivost. Voznike zato prosijo, da vozijo previdno, prilagodijo hitrost ter povečajo varnostno razdaljo. V primeru slabe vidljivosti jih pozivajo, da ročno prižgejo luči.

Arso je izdal oranžno opozorilo. FOTO: Zajem zaslona
Arso je izdal oranžno opozorilo. FOTO: Zajem zaslona

Na agenciji RS za okolje (Arso) so prav tako opozorili na pestro vremensko dogajanje na vzhodu Slovenije. »Trenutno sta dve stacionarni nevihti z močnejšimi nalivi. Prva izrazitejša se nahaja južno od Ptuja, druga pa v delu Bele krajine, v bližini Metlike. Nevihte se bodo nadaljevale tudi v naslednjih urah,« so okoli 18. ure zapisali na omrežju X.

Zaradi možnosti močnejših nalivov je Arso za severovzhod in jugovzhod izdal oranžno vremensko opozorilo, ki velja do okoli 21. ure.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine