Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Vlada potrdila razrešitev Aleša Šabedra

Vodenje urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu bo kot vršilec dolžnosti prevzel Tomaž Pliberšek.
Šabeder, ki se danes na naše klice in sporočila ni odzval, je po neuradnih informacijah svojo pisarno pospravil že dan pred odstopom ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana. FOTO: Blaž Samec/Delo
Šabeder, ki se danes na naše klice in sporočila ni odzval, je po neuradnih informacijah svojo pisarno pospravil že dan pred odstopom ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana. FOTO: Blaž Samec/Delo
27. 7. 2023 | 14:58
27. 7. 2023 | 20:33
2:26

Vlada je na dopisni seji razrešila direktorja urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu Aleša Šabedra, ki ga je na to mesto kot vršilca dolžnosti imenovala 8. julija. Na njegovo mesto je ministrski zbor kot novega vršilca dolžnosti imenoval Tomaža Pliberška, državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje, ko je bil Šabeder minister za zdravje.

Pliberšek bo ostal na tem položaju do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar najdlje do 27. januarja 2024.

Šabeder, ki se danes na naše klice in sporočila ni odzval, je po neuradnih informacijah svojo pisarno pospravil že dan pred odhodom ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana. Na dan, ko je zdaj že nekdanji zdravstveni minister zapustil položaj, predsednik vlade Robert Golob na vprašanje, ali bo odšel tudi Šabeder, ni hotel odgovoriti. 

Pliberšek je, preden je postal državni sekretar na ministrstvu za zdravje, vodil občinsko upravo v Radencih. Po izobrazbi je doktor znanosti s področja gradbeništva, v preteklosti je bil tudi predavatelj na mariborski fakulteti za gradbeništvo.

image_alt
Vodenje ministrstva za zdravje bo začasno prevzel premier Golob

V skladu s predlogom zakona o interventnih ukrepih v zdravstvu se je pristojnost za opravljanje upravnega in sistemskega nadzora v zdravstvu ter inšpekcijskega nadzora na področju čakalnih seznamov oziroma čakalnih dob prenesla na urad za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu. Urad naj bi omogočil jasen pregled na mesečni ravni, je na novinarski konferenci po seji vlade julija lani povedal zdaj že nekdanji minister za zdravje Bešič Loredan.

Zakon o javnih uslužbencih med drugim določa, da generalne sekretarje, generalne direktorje na ministrstvih, direktorje organov v sestavi ministrstev in direktorje vladnih služb imenuje vlada na predlog ministra oziroma funkcionarja, kateremu je direktor odgovoren.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine