Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Ne v dveh tednih, ampak čez deset mesecev

V Mariboru je za prvi pregled z napotnico zelo hitro čakalna doba deset mesecev. Tudi drugod po Sloveniji se dolgo čaka.
V UKC Maribor pregledujejo bolnike s težavami z očmi zgolj, če imajo napotnico nujno, druge prosijo, naj gredo drugam. FOTO: AFP
V UKC Maribor pregledujejo bolnike s težavami z očmi zgolj, če imajo napotnico nujno, druge prosijo, naj gredo drugam. FOTO: AFP
16. 7. 2024 | 18:47
16. 7. 2024 | 18:49
4:40

V nadaljevanju poreberite:

V javnem zdravstvenem sistemu je težko priti do zdravnika specialista oftalmologije. V UKC Maribor pregledujejo bolnike s težavami z očmi zgolj, če imajo napotnico nujno, vse druge paciente, ki potrebujejo prvi okulistični pregled, prosijo, naj obiščejo katerokoli zunanjo očesno ambulanto s koncesijo ali zdravstveni dom. Vendar so tudi drugje dolge čakalne dobe, ne samo v Mariboru, temveč po vsej državi.

V Mariboru ni mogoče priti na prvi pregled z napotnico zelo hitro prej kot aprila prihodnje leto ali še pozneje, kažejo podatki o čakalnih dobah, ki jih zbira NIJZ.

Zdravstveni dom Adolfa Drolca Maribor je sicer objavil, da je prvi pregled z napotnico zelo hitro možen oktobra, a ko se nekoliko poglobimo, najdemo pripombo, da je to le za otroke, za odrasle pa je okvirni datum maj 2025. Torej na vrsto ni mogoče priti v štirinajstih dneh, kot je rok za zelo hitro napotnico, temveč v desetih mesecih ali več. Pri tem mariborsko območje sploh ne sodi med območja s kritično malo zdravnikov oftalmologov.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine