Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Napovedujejo zaostritev stavke po božiču

V sindikatu igralniških delavcev napovedujejo neprekinjeno stavko, če z upravo ne bodo dosegli dogovora. Druga dva Hitova sindikata se od stavke ograjujeta.
V Hitu poslujejo dobro, a od tega želijo imeti več tudi zaposleni. Foto Aleš Černivec
V Hitu poslujejo dobro, a od tega želijo imeti več tudi zaposleni. Foto Aleš Černivec
19. 12. 2022 | 19:42
4:13

V nadaljevanju preberite:

»Če uprava naših zahtev ne bo upoštevala, bomo od božiča naprej stavkali neprekinjeno,« je odločen Erik Krašna, predstavnik Sindikata igralniških delavcev Slovenije (SIDS) v Hitu.Zadnja dva konca tedna je okoli 200 Hitovih krupjejev, blagajničarjev in receptorjev (od skupno več kot 1500 zaposlenih) protestno prekinilo delo v večernem in nočnem času, ko je gostov največ.

Hitova uprava se je v dogovoru s sindikatoma GIT in Vrba KNSS-Neodvisnost minuli teden dogovorila za višino božičnice. Zaposleni bodo za letošnje poslovno leto prejeli izplačilo za poslovno uspešnost v skupni vrednosti okoli štiri milijone evrov, kar v povprečju pomeni približno 2300 evrov bruto na zaposlenega. Prvi del bodo dobili nakazan v petek, drugi del pa po potrditvi letnega poročila. V obeh omenjenih sindikatih so z dogovorom zadovoljni, zato se stavkovnim aktivnostim sindikata SIDS ne pridružujejo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine