Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Napovedanih več nočnih zapor na Dunajski cesti, prva danes

Od 21. ure do najpozneje 5. ure bo omenjeni odsek zaprt tudi 25. in 26. oktobra ter 9., 16., 20., 27. in 29. novembra.
Dela v okviru gradnje nadomestnega železniškega nadvoza čez Dunajsko cesto, ki bo namesto sedanjih štirih tirov pripravljen za šest tirov, so stekla na začetku januarja. FOTO: Črt Piksi/Delo
Dela v okviru gradnje nadomestnega železniškega nadvoza čez Dunajsko cesto, ki bo namesto sedanjih štirih tirov pripravljen za šest tirov, so stekla na začetku januarja. FOTO: Črt Piksi/Delo
STA
18. 10. 2024 | 09:37
18. 10. 2024 | 09:50
1:52

Oktobra in novembra bo za ves promet, tudi za pešce in kolesarje, v nočnih urah večkrat zaprta Dunajska cesta v Ljubljani na odseku med Vilharjevo cesto in Trgom OF. Prva takšna zapora bo nocoj in v soboto od 21. ure do najpozneje 5. ure zjutraj, so sporočili z Mestne občine Ljubljana.

image_alt
Podvoz na Dunajski cesti spet prevozen, ostaja delna zapora

Od 21. ure do najpozneje 5. ure bo omenjeni odsek zaprt tudi 25. in 26. oktobra ter 9., 16., 20., 27. in 29. novembra. Obvoz bo mogoč prek Tivolske in Celovške ceste ter Drenikove in Samove ulice. Na občini vse udeležence v prometu prosijo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije.

Dela v okviru evropsko sofinancirane gradnje nadomestnega železniškega nadvoza čez Dunajsko cesto, ki bo namesto sedanjih štirih tirov pripravljen za šest tirov, so stekla na začetku januarja. V prvi fazi je poleg ureditve novega nadvoza predvidena še nadgradnja osrednjega dela Železniške postaje Ljubljana z ureditvijo novega postajnega poslopja, v nadaljevanju pa še nadgradnja nadomestnih železniških nadvozov čez Šmartinsko in Potrčevo cesto.

Dela naj bi bila zaključena leta 2027.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine