Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Najbolj odmevni trenutki in izjave podkasta Moč politike

Z vami delimo tudi edini izrezani izsek. Ob dogodku smo se nasmejali vsi.
Collage
Collage
31. 12. 2023 | 19:00
2:03

To je bilo leto, ko smo se učili, a le enkrat v tridesetih epizodah izrezali nekaj že posnetega. Ni presenetljivo, da nas je ob ministru in podpredsedniku Gibanja Svobode Mateju Arčonu nasmejal prav nekdanji komik, zdaj minister za obrambo Marjan Šarec, ko je komentiral dogajanje v studiu. 

A nismo se le šalili, ministrom smo zastavljali relevantna vprašanja in jih dobili, četudi jih je bilo treba kdaj ponoviti tudi večkrat ...  Z gosti smo različne teme, jih analizirali in predvidevali razvoje političnega dogajanja. Matjaž Han, gospodarski minister, je na primer ob odboju navzgor v javnomnenjskih anketah po avgustovski ujmi napovedal padec podpore, ki se je nato dejansko zgodila. Vlada se bo tako od letošnjega leta poslovila z najnižjo oceno dela v tem mandatu 2,33. Negativno jo ocenjuje 54,5 odstotka vprašanih. Septembra je bilo takšnih odgovorov le okoli 29 odstotkov.

Nismo večkrat zastavljali le istih vprašanj, pač pa odpirali tudi iste teme. Naj omeniva, da ste s spremljanostjo podkastov, ki so naslavljali RTV Slovenija, pokazali, da vas ta največji kulturni javni zavod še kako zanima. Gostje, ki prihajajo z RTV Slovenija, so namreč podirale rekorde.

Naj pa povemo, da sicer največkrat povabljenega ministra – to je ministra za finance Klemna Boštjančiča – (še) nismo dočakali v studiu. Z novimi vabili in novimi gosti bomo nadaljevali v prihodnjem letu. Naj bo uspešno! 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine