Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Slaba banka z novim vodstvom

Finančni minister potrdil menjavo neizvršnih direktorjev DUTB.
Na DUTB še niso seznanjeni z menjavo neizvršnih direktorjev. FOTO: Leon Vidic/Delo
Na DUTB še niso seznanjeni z menjavo neizvršnih direktorjev. FOTO: Leon Vidic/Delo
K. S.
3. 6. 2022 | 12:45
3. 6. 2022 | 15:45
2:26

Vlada je na prvi seji takoj po potrditvi v državnem zboru že imenovala nove neizvršne direktorje Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). O tem smo v Delu že poročali, uradnega sporočila pa vlada še ni poslala. Z menjavo prav tako uradno niso seznanjeni v DUTB.

Menjavo neizvršnih direktorjev DUTB je novi finančni minister Klemen Boštjančič potrdil v četrtkovi oddaji Tarča na RTV Slovenija. 

image_alt
Z novo vlado razlogi za optimizem in skrb

Kot smo poročali, bo mesto neizvršnega direktorja DUTB zasedel Žiga Debeljak, nekdanji predsednik uprave Mercatorja, sicer pa poleg Boštjančiča eden najpomembnejših pogajalcev Gibanja Svoboda o koalicijski pogodbi. Drugi neizvršni direktor je Miha Resman, ki prihaja iz Save – Boštjančič je, spomnimo, vodil upravni odbor Save.

Tretji novi neizvršni direktor DUTB Rok Marolt in Boštjančič se poznata iz Adrie Airways, kjer je bil Marolt v času Boštjančičevega vodenja letalske družbe direktor operative. Zdaj je Marolt direktor Agencije za civilno letalstvo.

»Težko verjamem, da je kdorkoli od njih politični kandidat,« je o novih neizvršnih direktorjih DUTB v oddaji Tarča na RTV Slovenija povedal Boštjančič. Kot je dejal, je sam predlagal tri, enega pa minister za gospodarstvo Matjaž Han.

Četrta neizvršna direktorica DUTB je tako postala Diana Milivojević, ki prihaja iz Istrabenz Turizma, pred tem je bila zaposlena v družbi Hoteli Bernardin.

Med imeni, ki so krožila pred prvo sejo vlade, je bil tudi Mitja Križaj, ki je že bil na DUTB.

Predsednik upravnega odbora DUTB Franci Matoz je v sredo odstopil sam, preostale tri neizvršne direktorje – Gregorja PlanteuaAleksandra Lozeja in Alenko Urnaut Ropoša – je vlada po Boštjančičevih besedah zamenjala.

V upravnem odboru DUTB sedijo sicer še trije izvršni direktorji Matej Pirc, Andrej Lazar in Kristina Šteblaj. Za njihovo menjavo so pristojni neizvršni direktorji DUTB.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine