Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Gorenjska avtocesta znova odprta, letalo odstranili

Manjše letalo je zasilno pristalo pri Brezjah v smeri Jesenic. V letalu sta bili dve osebi, ki sta po podatkih policije nepoškodovani.
Na gorenjski avtocesti je zasilno pristalo letalo. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Na gorenjski avtocesti je zasilno pristalo letalo. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Be. B., STA
5. 8. 2022 | 14:41
5. 8. 2022 | 21:07
2:07

Gorenjska avtocesta pri Brezjah, kjer je popoldne zasilno pristalo manjše športno letalo, med pristajanjem pa se poškodovalo, je znova odprta. Kot so sporočili s kranjske policijske uprave, so letalo odstranili. Po poročanju portala 24ur.com naj bi se moška iz letala rešila sama.

FOTO: Mirko Kunšič
FOTO: Mirko Kunšič

Letalo z oznako OE-CYY, graškega podjetja Austrian Aviation Training je vzletelo z letališča pri Lescah, nato pa je po neuradnih podatkih imelo težave z motorjem, zato se je pilot odločil za zasilni pristanek na avtocesti.

V letalu sta bili dve osebi, ki sta po podatkih policije nepoškodovani. Prav tako v nesreči ni bilo drugih poškodovanih.

Do odklopa z njihove frekvence, na kateri je pilot prijavljen v času pristajanja oziroma vzletanja, je vse potekalo normalno, so za N1 pojasnili na letališču v Lescah. V času letenja se pilot priklopi na frekvenco Kontrole zračnega prometa Slovenije.

FOTO: Mirko Kunšič
FOTO: Mirko Kunšič

Pilot je kontroli zračnega prometa javil, da ima težave, so za STA potrdili na Kontroli zračnega prometa Slovenije. Po nesreči so kraj zavarovali, promet pa je na tem delu avtoceste v smeri Jesenic potekal po prehitevalnem pasu. Nastal je daljši zastoj.

FOTO: Voranc Vogel/Delo
FOTO: Voranc Vogel/Delo

Pristanek letala na avtocesti je viden tudi na posnetkih spletnih kamer Darsa. Na družbenem omrežju facebook so na Darsu zapisali, da se je k sreči vse dobro končalo in se pošalili, da bodo vožnjo brez vinjete tokrat spregledali.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine