Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Ministrstvo za izobraževanje zapuščajo trije od štirih piarovcev, domnevno zaradi mobinga

Kaj je botrovalo k razpadu službe za odnose z javnostmi na ministrstvu, po poročanju Radia Slovenija nihče na ministrstvu ne želi javno razkriti.
»Nobenega mobinga ni bilo in tudi nobene prijave,« se je odzval minister Jernej Pikalo. FOTO: Blažž Samec/Delo
»Nobenega mobinga ni bilo in tudi nobene prijave,« se je odzval minister Jernej Pikalo. FOTO: Blažž Samec/Delo
V. U.
9. 11. 2019 | 16:31
9. 11. 2019 | 18:39
2:38
Zatem ko so obtožbe mobinga januarja s položaja odnesle ministra za kulturo Dejana Prešička iz vladne kvote Socialnih demokratov, Radio Slovenija poroča, da delovna mesta zdaj zapuščajo trije od štirih zaposlenih v službi za odnose z javnostjo na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, ki ga vodi Jernej Pikalo. Domnevno znova zaradi mobinga, njihov odhod je potrdila vodja službe za odnose z javnostjo na ministrstvu Tina Hrastnik. Več ni želela pojasniti.

Kaj je botrovalo k razpadu službe za odnose z javnostmi na ministrstvu, po poročanju radia nihče na ministrstvu ne želi javno razkriti, neuradno naj bi slabi odnosi med službo in kabinetom ministra nastajali že dlje časa.


 

Pikalo: »Nobenega mobinga ni bilo in tudi nobene prijave.«


»Glavni generator šikaniranja piarovcev naj bi bil vodja kabineta ministra Tit Neubauer. Nalagal naj bi jim dodatna dela, od jutra do večera, čez vikende, brez ustreznega plačila. S tem naj bi bil seznanjen tudi minister Pikalo,« je navedel radio.

»Nobenega mobinga ni bilo in tudi nobene prijave,« se je na to odzval minister Pikalo, prav tako član Socialnih demokratov, ki je po Prešičkovem odstopu začasno vodil tudi kulturno ministrstvo. »Zadeve urejamo dogovorno. Nič posebnega.«

To je, kot piše STA, zatrdil tudi v izjavi za medije ob robu današnjega kongresa SD v Velenju. Na očitke o mobingu se je odzval tudi generalni sekretar na šolskem ministrstvu Mitja Blaganje. Kot je pojasnil, da je med vodstvom ministrstva in sodelavci iz službe za odnose z javnostmi prihajalo do različnih pogledov na to, kako plačati dodatno delo, torej delo, ki presega redni delovni čas.

Z ministrstva sicer odhajata Hrastnikova in Katja Križnar, Sebastijan Magdič pa je zaprosil za premestitev znotraj ministrstva. Vsi trije so tako ministra kot generalnega sekretarja o odhodu obvestili še pred jesenskimi počitnicami.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine