Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Menjava na vrhu Sove

Po naših informacijah bo novi šef slovenskih obveščevalcev Rajko Kozmelj.
Direktor Sove Zoran Klemenčič se bo moral umakniti svojemu nasledniku. FOTO: Aleš Černivec
Direktor Sove Zoran Klemenčič se bo moral umakniti svojemu nasledniku. FOTO: Aleš Černivec
25. 9. 2018 | 13:00
25. 9. 2018 | 13:24
1:33
Kot smo napovedali pred dnevi, se obeta sprememba na vrhu Slovenske varnostno obveščevalne agencije. Po naših informacijah se je predsednik vlade že odločil kdo bo zamenjal dosedanjega prvega moža sloveskih obveščevalcev. To bo Rajko Kozmelj, do nedavnega uslužbenec notranjega ministrstva.

Spremembe na vrhu obveščevalne službe so ob menjavi oblasti sicer običajne, saj je služba neposredno podrejena predsedniku vlade in odnos med prvim obveščevalcem in prvim človekom vlade mora temeljiti na brezpogojnem zaupanju.
 

Javnosti ni preveč poznan


Rajko Kozmelj je bil do sedaj programski direktor Ženevskega centra za demokratični nadzor nad oboroženimi silami Ljubljana (DCAF - Centre for the Democratic Control of Armed Forces), po predlogu Evropske komisije pa je postal predsednik iniciative Integrativnega upravljanja notranje varnosti na Zahodnem Balkanu (IISG).

V preteklosti je bil pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije, zaposlen je bil na Generalnem direktoratu za migracije in notranje zadeve EU (GD HOME), bil pa je tudi svetovalec za policijsko sodelovanje, terorizem in organiziran kriminal na Stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri Evropski uniji.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine