Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Menjava na čelu ZD Velenje, Šteharnik ostaja kot svetovalec

Svet ZD Velenje je za v. d. direktorice ZD Velenje imenoval vodjo tamkajšnjega laboratorija Majo Škerjanec.
Janko Šteharnik je že v začetku aprila povedal, da predlog za njegov sporazumni odhod ni posledica tragičnega dogodka konec marca, ampak razhajanj med njim in velenjskim županom Petrom Dermolom o razvoju in prihodnosti zdravstva v Velenju.
Janko Šteharnik je že v začetku aprila povedal, da predlog za njegov sporazumni odhod ni posledica tragičnega dogodka konec marca, ampak razhajanj med njim in velenjskim županom Petrom Dermolom o razvoju in prihodnosti zdravstva v Velenju.
STA
25. 4. 2023 | 17:30
25. 4. 2023 | 17:30
3:14

Svet Zdravstvenega doma (ZD) Velenje je sprejel predlog za sporazumni odhod Janka Šteharnika z mesta direktorja ZD Velenje in za v. d. direktorice ZD Velenje imenoval vodjo tamkajšnjega laboratorija Majo Škerjanec. Predvidoma bo to delovno mesto po podpisu dokumentov zasedla s 4. majem. Šteharnik ostaja v ZD Velenje kot svetovalec.

Zamenjava pri vodenju velenjskega ZD je bila tudi edina točka današnje izredne seje sveta zavoda, ki ga vodi Leopold Rezar. Ta je za STA po seji dejal, da je odločitev soglasno sprejelo vseh pet prisotnih članov sveta in da praktično ni bilo razprave. Dva člana sveta sta bila odsotna.

image_alt
ZD Velenje: Smrti pacienta ne bi mogli preprečiti

Sporazumni odhod z mesta direktorja predlagal sam

Predlog za sporazumno prekinitev delovnega razmerja na mestu direktorja je podal Šteharnik, ki je pripravil tudi osnutek sporazuma, dopolnila pa ga je pravna služba. Šteharnik je že v začetku aprila povedal, da predlog za njegov sporazumni odhod ni posledica tragičnega dogodka konec marca, ampak razhajanj med njim in velenjskim županom Petrom Dermolom o razvoju in prihodnosti zdravstva v Velenju. »In pogovori o spremembah potekajo že nekaj mesecev,« je takrat zapisal Šteharnik.

Njegova želja je bila, da ostane v ZD Velenje, kar mu omogoča tudi dosedanja pogodba o zaposlitvi, je danes pojasnil Rezar. Zasedel bo prosto delovno mesto svetovalca, ki je sistemizirano. Rezar je dodal, da so glede na dobre ekonomske učinke njegovega vodenja ZD Velenje veseli, da bo ostal v zavodu.

Vse potrebne dokumente glede menjave v vrhu ZD Velenje bodo s Škerjančevo, ki je bila doslej vodja enote za laboratorijsko medicino v ZD Velenje in je trenutno odsotna, z imenovanjem pa se je strinjala, podpisali predvidoma 3. maja.

image_alt
Direktor ZD Velenje predlagal sporazumni odhod z mesta direktorja

Združevala bo funkciji strokovne vodje in direktorja

Mesto v. d. direktorice bo Škerjančeva predvidoma nastopila s 4. majem. »Ima osmo stopnjo izobrazbe kot specialist laboratorijske medicine. S tem bo v bistvu združevala funkciji strokovne vodje in direktorja,« je dejal Rezar.

Imenovana je za največ eno leto oz. do imenovanja direktorja s polnimi pooblastili. Postopek javnega razpisa za imenovanje direktorja ZD Velenje bo vodil nov svet zavoda, saj zdajšnji sestavi mandat poteče s 7. majem.

Nov svet ZD Velenje bo po spremembah odloka o ustanovitvi zavoda 11-članski, v njem pa bo velenjska občina imela šest članov. Doslej je v svetu ZD Velenje imela dva člana.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine