Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Levica in Vesna sta staknili glavi

Po evropskih volitvah znova stekli pogovori med strankama. Kaj je fokus pogovorov?
Nekdanji koordinator Levice je prevzel vodenje pogovorov z Vesno - zeleno stranko, trenutno pa so osredotočeni le na eno temo, drugi blok nuklearke. FOTO: Blaž Samec
Nekdanji koordinator Levice je prevzel vodenje pogovorov z Vesno - zeleno stranko, trenutno pa so osredotočeni le na eno temo, drugi blok nuklearke. FOTO: Blaž Samec
9. 10. 2024 | 05:00
3:18

V nadaljevanju preberite:

Levica in zunajparlamentarna Vesna zelena stranka sta si v zadnjem merjenju javnomnenjske podpore zelo blizu. Prvo podpira 3,6 odstotka volivk in volivcev, drugo 3,2 odstotka. Preračun ob izločitvi neopredeljenih kaže, da bi Levica, če bi bile volitve zdaj, dobila pet poslanskih sedežev (toliko jih ima tudi v aktualnem sklicu državnega zbora), Vesna pa štiri.

Že pred evropskimi volitvami je nekdanji koordinator Levice Luka Mesec v Delovem podkastu Moč politike povedal, da čas povezovanja prihaja po evropskih volitvah. »Zato je moj cilj in cilj Levice v Sloveniji ustvariti zeleno-levo koalicijo po evropskih volitvah,« je povedal nekdanji koordinator Levice in minister za delo, družino in socialne zadeve Luka Mesec.

Pogovori med koalicijsko in zunajparlamentarno stranko so se po naših informacijah zdaj začeli. Pri njih evropski poslanec Vladimir Prebilič ne sodeluje, stranki pa imata v fokusu projekt drugega bloka krške nuklearke. Ali pri pogovorih med strankama sodeluje tudi Vladimir Prebilič?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine