Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Kot svetovalec za medije na ministrstvo za kulturo Lenart J. Kučić

Z današnjim dnem na ministrstvo za kulturo prihajata Lenart J. Kučić in Dejan Štamfelj, oba nekdanja novinarja.
Ministrico za kulturo je na predstavitvi pred pristojnim odborom med prednostnimi nalogami izpostavila tudi ureditev področja medijev. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Ministrico za kulturo je na predstavitvi pred pristojnim odborom med prednostnimi nalogami izpostavila tudi ureditev področja medijev. FOTO: Voranc Vogel/Delo
1. 7. 2022 | 12:52
1. 7. 2022 | 13:12
1:42

Z današnjim dnem se je kabinet ministrice za kulturo Aste Vrečko razširil s svetovalcem za področje medijev Lenartom J. Kučićem, ki je v zadnjih petih letih sodeloval pri Pod črto. Dolgoletni novinar, ki se je poklicno ukvarjal s področjem medijev in novinarstva, je svoj odhod danes sporočil v posebni epizodi v podkastu, kjer je povedal, da ga je k sodelovanju povabila ministrica. Kučić je tudi soavtor več znanstvenih monografij, ki naslavljajo težave v medijskem prostoru – vključno z lastništvom.

Na področju medijev bo – kot je povedala ministrica na svoji predstavitvi pred pristojnim parlamentarnim odborom – sicer prva prioriteta sprejetje nujnih ukrepov za zajezitev političnega podrejanja medijev. V drugem koraku bo sledila temeljita prenova medijske zakonodaje, tako nov zakon o RTV Slovenija kot zakon o medijih.

Dolgoletni sodelavec in ustvarjalec Studia City Dejan Štamfelj pa se je ekipi na ministrstvu za kulturo pridružil kot svetovalec za odnose z javnostjo.

Na zaupanje ministrice, torej vezano na njen mandat, so v njenem kabinetu zaposleni še Kim Komljanec, Mihael Kelemina in Nina Ukmar, ki vodi njen kabinet.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine