Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Koprsko sušilnico blata preučuje tudi KPK

Naprava, ki so jo v koprskem komunalnem podjetju pred dvema letoma kupili zaradi visokih stroškov odvoza komunalnega blata, je še vedno na preizkušanju.
V komisiji za preprečevanje korupcije so potrdili, da obravnavajo prijavo v zvezi s koprsko sušilnico komunalnega blata. Foto Nataša Čepar/Delo
V komisiji za preprečevanje korupcije so potrdili, da obravnavajo prijavo v zvezi s koprsko sušilnico komunalnega blata. Foto Nataša Čepar/Delo
5. 10. 2024 | 06:00
5. 10. 2024 | 07:15
5:10

V nadaljevanju preberite:

S premično sušilnico komunalnega blata, ki so jo v Marjetici Koper kupili pred dvema letoma zaradi visokih stroškov odvoza v Avstrijo, se ukvarja tudi komisija za preprečevanje korupcije (KPK). Naprave jim po dveh letih od nakupa še ni uspelo brezhibno zagnati. Dva milijona evrov vredni naložbi, za katero je dala poroštvo koprska občina, pa že od vsega začetka nasprotuje soustanoviteljica javnega podjetja, Občina Ankaran.

»Prijava navaja več domnevnih nepravilnosti pri izvedbi investicije v sistem za sušenje komunalnega blata na centralni čistilni napravi Koper,« so navedli v KPK, ki zadevo obravnava. Prejeli so tudi prijave v zvezi z domnevno spornim zaposlovanjem in drugimi očitki na račun nepreglednega delovanja Marjetice, vendar jih – ker to ni v njihovi pristojnosti – nameravajo odstopiti inšpektoratu za delo in računskemu sodišču.

O sušilnici blata je razpravljal tudi nadzorni svet Marjetice, ki ga vodi Aleš Buležan. »Odvetniški družbi smo dali v pregled posel in poročilo bomo obravnavali na naslednji seji,« je dejal prvi nadzornik koprskega komunalnega podjetja. »Dejstvo je, da naprava ne dosega zahtevanih parametrov, zato so njeno delovanje začasno ustavili,« je povedal.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine