Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Konflikt med slovensko vlado in Vučićevim režimom vse bolj očiten

Srbija še vedno pričakuje, da bo Zoran Đorđević dobil agrema za veleposlanika, Slovenija ga ne namerava podeliti.
Zoran Đorđević je v srbski politiki znano ime, saj je bil obrambni minister ter minister za delo in socialo. FOTO: Jure Eržen/Delo
Zoran Đorđević je v srbski politiki znano ime, saj je bil obrambni minister ter minister za delo in socialo. FOTO: Jure Eržen/Delo
16. 2. 2024 | 05:00
16. 2. 2024 | 10:46
5:20

V nadaljevanju preberite:

Čeprav Slovenija ne namerava podeliti agremaja kandidatu za srbskega veleposlanika v Sloveniji Zoranu Đorđeviću, sicer vršilcu dolžnosti direktorja Pošte Srbije, ta še ni vrgel puške v koruzo. Visoki srbski diplomatski viri se nadejajo hitre rešitve tega diplomatskega zapleta med sicer prijateljskima državama še pred uradnim srečanjem srbskega predsednika Aleksandra Vučića in slovenskega premiera Roberta Goloba.

»Đorđević je v srbski politiki zelo znano ime, saj je bil obrambni minister ter minister za delo in socialo. Znano je, da je bil kot minister za obrambo imetnik varnostnega certifikata, ki omogoča dostop do 'državnih skrivnosti', hkrati pa je pridobil varnostni certifikat za sodelovanje z zvezo Nato,« slovenske zadržke do nesojenega srbskega veleposlanika komentira dr. Zijad Bećirović, direktor Mednarodnega inštituta za bližnjevzhodne in balkanske študije Ifimes.

»Zavrnitev agremaja, predvsem prijateljskih držav, je škandal brez primere in ima dolgotrajne škodljive posledice, saj potem druga država na podlagi reciprocitete odgovarja in to gre lahko v neskončnost,« pravi sogovornik.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine