Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Konec julija tri prijave domnevnih izdaj potrdil necepljenim osebam

Vse tri prijave so bile odstopljene v obravnavo policiji, saj navedeno ravnanje predstavlja sum storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin oziroma goljufije.
Policija ne vodi statistike o ponarejenih PCR-testih, potrdilih o prebolelosti in potrdilih o cepljenju. FOTO: Leon Vidic/Delo
Policija ne vodi statistike o ponarejenih PCR-testih, potrdilih o prebolelosti in potrdilih o cepljenju. FOTO: Leon Vidic/Delo
STA, A. Č.
20. 8. 2021 | 17:55
1:44
Tri prijave, ki jih je prejel zdravstveni inšpektorat so se nanašale na domnevno izdajo potrdil o cepljenju osebam, ki sploh niso bile cepljene. Prijave so se nanašalne na cepilne centre ZD Krško, ZD Brežice in Zdravstveni zavod Zdravje Ljubljana.

image_alt
Testi novega zdravila AstraZenece kažejo dobro zaščito pred covidom-19


»Vse tri prijave so bile odstopljene v obravnavo policiji, saj navedeno ravnanje predstavlja sum storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin oziroma goljufije,« so sporočili z inšpektorata.
 

Več prijav od zdravstvenega inšpektorata


Tiskovni predstavnik Generalne policijske uprave Drago Menegalija je potrdil, da je policija v zadnjem obdobju prejela več prijav od zdravstvenega inšpektorata. Prijave se nanašajo na različna območja Slovenije, zato jih obravnavajo krajevne policijske postaje, ki preverjajo, če obstajajo razlogi za sum, da so bila storjena različna kazniva dejanja. »Glede na trenutno fazo postopka pa več podatkov ne moremo posredovati. O ugotovitvah bo policija v konkretnih primerih obveščala pristojno državno tožilstvo,« je sporočil Menegalija.

Policija sicer po njegovih navedbah ne vodi statistike na način, da bi beležila individualne podatke o ponarejenih PCR-testih, potrdilih o prebolelosti in potrdilih o cepljenju. Obravnava pa vse razloge za sum storitve kaznivih dejanj.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine