Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Ko Slovenija stopi skupaj in zaploska

Preprost način izražanja zahvale, ploskanje, se te dni širi po Sloveniji. Gasilci so, denimo, številnim izvabili solze na oči, ko so zaploskali zdravstvenim delavcem.
Gasilci Gasilske brigade Ljubljana so zaploskali pred infekcijsko kliniko. FOTO: Gasilska brigada Ljubljana/facebook 
Gasilci Gasilske brigade Ljubljana so zaploskali pred infekcijsko kliniko. FOTO: Gasilska brigada Ljubljana/facebook 
N.D.
27. 3. 2020 | 07:34
27. 3. 2020 | 12:40
1:49
»Spoštovani gasilci, dragi soborci. Najlepša hvala za ganljiv večerni obisk v podporo zaposlenim in pacientom infekcijske klinike.« Tako se je UKC Ljubljana zahvalil Gasilski brigadi Ljubljana, ki je v četrtek zvečer v znak solidarnosti in podpore obiskala zdravstvene delavce. Pri tem so gasilci sporočili, da se zahvaljujejo za ves njihov trud in delo, ki ga opravljajo v teh dneh. 



Epidemija koronavirusa je pokazala, da Slovenci še vedno znamo stopiti skupaj. Ko smo na Delu prejšnji teden prvič bralce pozvali, da zaploskamo vsem, ki se v teh dneh trudijo, da Slovenija normalno deluje, je bil odziv izredno dober, poziv so začeli širiti kolegi novinarji, agencije, občine, podjetja …



Ploskanje je združilo tudi radijske postaje, ki so danes v eter ob 10. uri skupaj zaploskale v zahvalo. Pravijo, da so tudi radijci želeli pokazati neizmerno hvaležnost, svoje poslušalce pa so pozvali, da zaploskajo z njimi.

Tako so na Radiu 1 zaploskali v zahvalo. FOTO:Radio 1 
Tako so na Radiu 1 zaploskali v zahvalo. FOTO:Radio 1 


Preprosto dejanje, ko združimo dlan ob dlan, je postalo najbolj jasen način, da se zahvalimo. Skupaj bomo še naprej ploskali … nekdo danes, drug jutri, mi pa zagotovo vsako sredo ob 18. uri!

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine