Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Jutarnji list o plačah premierov: Orbán je na vrhu EU, Golob tretji od spodaj

Radikalno povišanje plače funkcionarjem so kolegi na Hrvaškem pospremili s primerjavo plač predsednikov vlad držav Evropske unije.
Orbán je na vrhu te lestvice, saj z dobrimi 191.000 evri letne plače dobi 9,5 povprečne letne bruto plače na Madžarskem. FOTO: Hollie Adams/Reuters
Orbán je na vrhu te lestvice, saj z dobrimi 191.000 evri letne plače dobi 9,5 povprečne letne bruto plače na Madžarskem. FOTO: Hollie Adams/Reuters
26. 7. 2024 | 10:08
26. 7. 2024 | 10:30
3:10

V nadaljevanju preberite:

Kot smo že poročali, je hrvaška vlada pod vodstvom Andreja Plenkovića sklenila zvišati plačne osnove za državne uradnike in funkcionarje. Uradnikom se bo plačna osnova povečala za 83,45 odstotka, predsedniki države, vlade in parlamenta pa bodo že avgusta dobili približno 2500 evrov oziroma 70 odstotkov višjo plačo kot julija.

Zvišanje plač ministrom, poslancem in državnim uradnikom, ki bo proračun dodatno obremenilo za slabih deset milijonov evrov na leto, je hrvaška javnost večinoma pričakala z neodobravanjem. Hrvaški dnevnik Jutarnji list pa je primerjal letne bruto plače predsednikov vlad držav članic Evropske unije s povprečnimi bruto plačami njihovih državljanov in prišel do zanimivih izsledkov.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine