Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Jelinčiču so onesnažili hišo z oljem

Kriminalisti preiskujejo kaznivo dejanje poškodovanja tuje lastnine.
Napad na hišo poslanca Zmaga Jelinčiča z motornim oljem. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Napad na hišo poslanca Zmaga Jelinčiča z motornim oljem. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
B. T., STA
30. 6. 2020 | 16:00
30. 6. 2020 | 16:17
2:37
Hišo predsednika SNS Zmaga Jelinčiča so neznanci ponoči poškodovali tako, da so vanjo vrgli več steklenic z oljem. Notranji minister v odstopu Aleš Hojs je povedal, da ga je namestnik generalnega direktorja policije Jože Senica malo pred sedmo uro obvestil, da je ponoči neznanec v fasado Jelinčičeve hiše v Ljubljani vrgel več steklenic z neznano tekočino in jo pri tem poškodoval.

Ljubljanski kriminalisti in policisti v zvezi s tem po Hojsovih besedah preiskujejo kaznivo dejanje poškodovanja tuje lastnine. Jelinčič je ob tem dejal, da je do incidenta, ki ga je poimenoval »prvi teroristični akt v času parlamentarne Slovenije«, prišlo v ponedeljek ob 23.21. Neznanci so v fasado njegove hiše vrgli štiri steklenice, napolnjene z motornim oljem. Ob udarcu v zid so se razbile, olje pa se je razlilo po fasadi.

»Naslednji korak bi bila morda majhna molotovka, da bi vse skupaj zagorelo,« je dodal Jelinčič in povedal, da storilci k sreči niso zadeli oken, saj bi steklenice sicer padle v hišo. Uničili pa so fasado, okvirje in še marsikaj. Škode je po njegovih besedah za približno 70.000 evrov. Neznanci so po dogodku zbežali s kolesi, posnetkov ali prič dogodka pa nima, je dodal.

Na srečo neznanci s steklenicami niso zadeli oken, pravi Zmago Jelinčič. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Na srečo neznanci s steklenicami niso zadeli oken, pravi Zmago Jelinčič. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Zaradi incidenta bo, tako Jelinčič, razmislil o dodatnem varovanju, ki ga trenutno izvaja sam. Morda bo zaprosil tudi za orožje za osebno varnost, je še dejal.


Od Hojsa je pričakoval čiščenje policije


Jelinčič se je odzval tudi na odstop ministra Hojsa in generalnega direktorja policije Antona Travnerja. »Nekateri kadri v vrhu policije so politično nameščeni in zavirajo njeno strokovno delo, zato bi jih bilo treba razrešiti,« je dejal Jelinčič. Prepričan je, da premier Janez Janša Hojsovega naslednika že ima.

Hiša Zmaga Jelinčiča je tudi dom stranke SNS. FOTO: Marko Feist/Slovenske novice
Hiša Zmaga Jelinčiča je tudi dom stranke SNS. FOTO: Marko Feist/Slovenske novice


Jelinčiča je Hojsov odstop sicer nekoliko presenetil. »Pričakoval sem, da se bo zavzel in začel čistiti na policiji, ki potrebuje reorganizacijo,« je dejal. Nižji kadri policije so po njegovih besedah namreč izredno dobri, profesionalni in delavni. »Tisti, ki so skoraj pri vrhu, pa so politično nameščeni kadri, ki so na položajih že 30 let ali več in zavirajo strokovno delo policije,« je prepričan. Takšne kadre je treba po njegovem mnenju odstraniti.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine