Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Jadranka Rebernik odstopila, začasno jo bo nadomestila Polona Fijavž

Za to funkcijo bo v prihodnje skladno z zakonom o RTV Slovenija objavljen razpis, izbor je v rokah direktorja oziroma direktorice TV Slovenija.
Jadranka Rebernik je bila na položaj odgovorne urednice Informativnega programa TV Slovenija za polni mandat imenovana marca 2022. FOTO: Jože Suhadolnik
Jadranka Rebernik je bila na položaj odgovorne urednice Informativnega programa TV Slovenija za polni mandat imenovana marca 2022. FOTO: Jože Suhadolnik
19. 9. 2023 | 16:52
19. 9. 2023 | 17:43
2:18

Odgovorna urednica informativnega programa TV Slovenija Jadranka Rebernik je odstopila s položaja, po tem, ko je svet RTV Slovenija upravi zavoda na zadnji dopisni seji naložil pregled, ali informativni program TV Slovenija uresničuje programske standarde. Odgovor o aktivnostih odgovorne urednice informativnega programa pa so pričakovali jutri.

K temu jih je pozival tudi svet delavcev, ki je opozoril predvsem na kadrovsko podhranjenost informativnega programa TV Slovenija, slabo organizacijo in nekompetentno vodenje.

Rebernikovo bo kot vršilka dolžnosti nadomestila Polona Fijavž, donedavna dopisnica iz Nemčije.

image_alt
Polona Fijavž: Najprej si človek, potem novinar

Za to funkcijo bo v prihodnje skladno z zakonom o RTV Slovenija objavljen razpis, izbor pa je v rokah direktorja oziroma direktorice TV Slovenija. Samo imenovanje sicer opravi uprava. Mandat odgovornih urednikov traja štiri leta, imenujejo pa tudi druge urednike.

Rebernikovo je lani na ta položaj na predlog takratnega vršilca dolžnosti direktorja TV Slovenija Valentina Areha imenoval tedanji generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough, ne glede na to, da je njen protikandidat Mitja Prek dobil večjo podporo uredništva. Zanjo je glasovalo 22 od 139 upravičencev, za Preka pa 83. Polni mandat ji je Grah Whatmough podelil menda predvsem »zaradi njenega aktivnega in uspešnega sodelovanja pri izvajanju programsko-produkcijskega načrta«.

Uredništvo informativnega programa je sicer opozarjalo na nedomišljenost in škodljivost omenjenega programsko-produkcijskega načrta. Zaradi tega je odstopila tudi predhodnica Rebernikove Manica Janežič Ambrožič.

image_alt
Nova nezaupnica zaposlenih vodstvu RTV Slovenija

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine