Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Gibanje Svoboda po upokojence

Sočasno ustanovni kongres Gibanja Svoboda Seniorji in posvet v državnem zboru o boljši prihodnosti starejših.
Po posvetih za boljšo prihodnost otrok in živali je zdaj predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič sklicala posvet za izboljšanje položaja starejših in upokojencev. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Po posvetih za boljšo prihodnost otrok in živali je zdaj predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič sklicala posvet za izboljšanje položaja starejših in upokojencev. FOTO: Voranc Vogel/Delo
12. 6. 2023 | 05:00
12. 6. 2023 | 11:30
2:20

Da v Gibanju Svoboda ne bodo kar tako prepustili glasov upokojencev, ki jih na desnem polu že dlje časa nagovarja Pavle Rupar prek ljudske iniciative Glas upokojencev Slovenije, so nakazali že s ponudbo Desusu po pridružitvi. Potem ko jih je zunajparlamentarna stranka zavrnila, pa v Gibanju Svoboda danes na kongresu formalno ustanavljajo organizacijo Gibanje Svoboda Seniorji.

image_alt
Pavel Rupar za celoten državni vrh nelegitimen sogovornik

O tej strankarski organizaciji bo predsednik vlade in predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob spregovoril takoj zatem, ko bo nagovoril zbrane na posvetu, ki ga je tokrat na temo boljše prihodnosti starejših in upokojencev sklicala podpredsednica stranke in predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. »Bistveni dejavnik za izboljšanje položaja starejših in upokojencev je sodelovanje z registriranimi nevladnimi organizacijami v javnem interesu, ki so seznanjene z aktualnimi razmerami na terenu in z odprtimi vprašanji, ki jih je treba urediti na zakonodajni oziroma na sistemski ravni,« je zapisala v vabilu in na posvet poleg odgovornih povabila tudi registrirane nevladne organizacije v javnem interesu in reprezentativne sindikate.

To pomeni, da Ruparjeva desna ljudska iniciativa Glas upokojencev Slovenije ne bo mogla predstavljati svojih stališč, ki so predvsem kritika Golobove vlade.

Klakočar Zupančičeva upa tudi, da bi lahko v parlamentu poleg sprememb na področju zdravstva in dolgotrajne oskrbe vladni predstavniki že danes predstavila tudi vsaj grobe obrise izhodišč za novelacijo pokojninskega sistema, v kar se v strahu, da bi se v Sloveniji zgodili obsežni francoski protesti, spreminja pokojninska reforma. Predvideni rok – potem ko je Golob že pritisnil na ročno zavoro – je sicer zdaj konec meseca.

Na tej povezavi si v živo lahko ogledate izjavo:

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine