Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Franci Demšar bo sedmi na listi NSi

NSi je predstavila še zadnjega med kanditati za volitve v evropski parlament.
Franci Demšar, ki ga je Matej Tonin predstavil kot sedmega na listi kandidatov, meni, da se mora poslanec v evropskem parlamentu zavzemati za interese Slovenije. FOTO Blaž Samec/Delo
Franci Demšar, ki ga je Matej Tonin predstavil kot sedmega na listi kandidatov, meni, da se mora poslanec v evropskem parlamentu zavzemati za interese Slovenije. FOTO Blaž Samec/Delo
1. 4. 2019 | 11:50
1. 4. 2019 | 12:42
2:42
Ljubljana – Kandidat številka sedem na listi NSi za volitve v evropski parlament je Franci Demšar, ki ga je stranka danes tudi uradno predstavila.

»Ljudem dajemo možnost izbire. Želimo krepiti slovensko identiteto znotraj Evrope in želimo močno Evropo v svetu,« je predsednik NSi Matej Tonin pospremil objavo vseh imen z liste, s katero se bodo potegovali za enega od sedežev v bruseljskem hramu demokracije. Kandidati po Toninovih besedah poosebljajo prioritete NSi – Evropa mora ostati prostor svobode, mora postati varna, mora postati boljša in močnejša.

»Za kandidaturo sem se odločil na vabilo NSi, ki je bilo posebno, naj se udeležim volitev kot predstavnik civilne družbe. Vesel sem, da je pogled NSi širok in vključujoč, da se je odločila za sredinsko povezovalno držo,« je komentiral Franci Demšar, ki ima za seboj, kot je poudaril Tonin, bogato profesionalno kariero, med drugim je bil raziskovalec na Institutu Jožef Stefan, minister za obrambo, državni sekretar, veleposlanik Slovenije v Ruski federaciji, direktor NAKVIS, direktor ARRS.

»Politika NSi kaže zanimanje, da bi razširila krog delovanja in vključila strokovnjake,« je komentiral Demšar, ki meni, da je zaupanje v demokracijo pri nas nizko, ker se politika ne poveže z družbo. Potrdil je, da je bil član SLS, a je izstopil že pred leti.

Delovanje poslanca v EU vidi predvsem v tem, da se zavzema za interese Slovenije.
 

Tonin odobrava skupno listo SDS-SLS


Predsednik NSi Matej Tonin je pri tem poudaril, da odobrava skupno listo SDS-SLS. »Z vidika dobrega rezultata EPP je to dobra poteza. S taktičnega gledišča je modro, da je nastala. Skupna lista nas ne ogroža, ker je tip naših volivcev drugačen,« je na novinarska vprašanja odgovarjal Tonin in dodal, da so se oni odločili za nekoliko drugačno obliko sodelovanja. Zakaj njih ni zraven? »V zadnjem obdobju so se nizale razlike v politični kulturi, načinu delovanja in tudi pomembne programske razlike.«

 »Mi smo na listo povabili izkušene in kompetentne posameznike. Ta model je najboljši na nas in za Slovenijo, ponujamo alternativo tako na levi kot na desni. Naša evropska lista gradi na sodelovanju, povezovanju in moderni politični kulturi,« je opisal Tonin in napovedal, da bodo program predstavili 13. aprila.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine