Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Fajonova z brazilskim kolegom o krepitvi dvostranskih odnosov

Obiskala bo tudi brazilski kongres in se udeležila sprejema na slovenskem veleposlaništvu v tej državi.
Tanja Fajon FOTO: Matej Družnik/Delo
Tanja Fajon FOTO: Matej Družnik/Delo
STA
4. 7. 2024 | 06:50
4. 7. 2024 | 09:42
1:49

Zunanja ministrica Tanja Fajon se bo danes v okviru tridnevnega obiska v Braziliji sestala z brazilskim kolegom Maurom Vieirom, s katerim bosta govorila o možnostih krepitve dvostranskih odnosov med državama. Obiskala bo tudi brazilski kongres in se udeležila sprejema na slovenskem veleposlaništvu v tej državi.

Fajonova in Vieira bosta v prestolnici Brasilia preučila možnosti krepitve dvostranskega sodelovanja in sodelovanja v multilateralnih forumih. Izmenjala bosta tudi mnenja o globalnih in regionalnih vprašanjih s poudarkom na Bližnjem vzhodu, Ukrajini, Zahodnem Balkanu in Latinski Ameriki.

Poleg tega bo ministrica obiskala brazilski kongres, kjer se bo srečala s člani skupine prijateljstva Slovenija-Brazilija. Udeležila se bo tudi sprejema na slovenskem veleposlaništvu v državi, ki velja za najpomembnejšo partnerico Slovenije v Latinski Ameriki.

V petek se bo Tanja Fajon med drugim sestala še z vodstvom slovensko-brazilske in slovensko-argentinske gospodarske zbornice, medtem ko bo v soboto, na zadnji dan obiska, obiskala še slovenski dom v São Paulu in se srečala s predstavniki tamkajšnje slovenske zveze.

Obisk ministrice je sicer drugi obisk slovenskega zunanjega ministra v Braziliji po vzpostavitvi diplomatskih odnosov med državama leta 1992.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine