Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Cepljeni velenjski učitelji spet v šoli

Neželeni učinki po cepljenju pri šestindvajsetih učiteljih velenjske Osnovne šole Mihe Pintarja Toleda so čez konec tedna izzveneli.
Iz več šol poročajo o reakcijah na cepljenje, ki pa izzvenijo v nekaj dneh. FOTO: Leon Vidic/Delo
Iz več šol poročajo o reakcijah na cepljenje, ki pa izzvenijo v nekaj dneh. FOTO: Leon Vidic/Delo
15. 3. 2021 | 10:48
15. 3. 2021 | 11:05
1:57
Ravnatelj OŠ Mihe Pintarja Toleda Sebastjan Kukovec je za Delo potrdil, da je huda reakcija na cepljenje s cepivom AstraZenece pri vseh učiteljih čez konec tedna izzvenela: »Pouk danes poteka normalno, v celotni zasedbi. Dva zaposlena sta sicer v bolniški, ampak to ni povezano s cepljenjem.«

image_alt
Ravnatelj velenjske šole: Vsi so imeli zelo visoko vročino

 
Spomnimo, da so morali v petek pouk v tej šoli odpovedati, ker je 26 učiteljev od 34 cepljenih imelo hujšo reakcijo. Vsi so imeli visoko vročino, glavobol, bolečine v kosteh, slabosti, dve zaposleni tudi vrtoglavico. V Velenju so cepili okoli 650 šolnikov, v drugih šolah toliko težav niso zaznali. Večje število reakcij zaposlenih po cepljenju so imeli tudi v Vrtcu Velenje, kjer se je z AstraZeneco cepilo 69 zaposlenih, 20 jih je moralo po cepljenju ostati doma.

image_alt
Odziv na cepivo močnejši pri mlajših osebah

 
O hujših reakcijah poročajo tudi iz drugih šol. Danes tako odpade pouk pri posameznih učiteljih v Glasbeni šoli Celje. Kot je dejal ravnatelj Simon Mlakar, so v soboto cepili okoli 30 učiteljev: »Nekateri bodo imeli pouk na daljavo, nekateri so ga danes odpovedali. Pričakoval sem še več odpovedi, glede na to, da so povedali, da je pri AstraZeneci pri prvem odmerku malce hujša reakcija. Zato smo se ravnatelji pogovarjali, da bi bilo smiselno cepljenje načrtovati ob petkih, da morebitna reakcija do ponedeljka izzveni.«
 
Cepljenje šolnikov bodo v Ljubljani začeli jutri. Kot so sporočili iz ZD Ljubljana, pričakujejo okoli 2000 zaposlenih v vzgoji in izobraževanju.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine