Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Bruselj odobril 1,4 milijona evrov državne pomoči slovenskim kmetom

Pomoč bo v obliki znižanja stroškov najemnine za zemljišča sklada kmetijskih zemljišč in gozdov.
Shema državne pomoči bo namenjena za blaženje likvidnostnih težav in odpravo dela izgub zaradi epidemije novega koronavirusa. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Shema državne pomoči bo namenjena za blaženje likvidnostnih težav in odpravo dela izgub zaradi epidemije novega koronavirusa. FOTO: Tomi Lombar/Delo
STA
29. 7. 2021 | 15:45
29. 7. 2021 | 15:54
1:44
Evropska komisija je odobrila 1,4 milijona evrov vredno slovensko shemo državne pomoči za podporo kmetom, ki jih je prizadel izbruh novega koronavirusa, in za omejitvene ukrepe, ki so jih slovenske oblasti sprejele za omejevanje širjenja virusa, so sporočili danes v Bruslju.

Shema je bila odobrena kot del začasnega okvira za ukrepe državne pomoči. Pomoč bo v obliki znižanja stroškov najemnine in bo namenjena blažitvi likvidnostnih težav, s katerimi se srečujejo upravičenci, ter odpravi dela izgub, ki so jih utrpeli. Shema bo na voljo kmetom, ki imajo sklenjeno najemno pogodbo s skladom kmetijskih zemljišč in gozdov.

Komisija je ugotovila, da je shema skladna s pogoji, določenimi v začasnem okviru za ukrepe državne pomoči, in ukrep odobrila v skladu s pravili EU o državni pomoči. Ta med drugim predvidevajo, da pomoč ne bo presegla 225.000 evrov na upravičenca in bo odobrena najpozneje do 31. decembra letos.

Evropska komisija je konec januarja začasni okvir za državno pomoč, ki je bil za podporo gospodarstvu sprejet lani ob izbruhu koronavirusne krize, podaljšala do 31. decembra letos. Pri tem je tudi povišala predvidene zgornje meje pomoči in omogočila, da se do konca leta 2022 nekateri povratni instrumenti pretvorijo v nepovratna sredstva.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine