Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Baklo je v Zagorju pričakalo šest olimpijcev

Pred Olimpijskimi igrami v Tokiu se bo slovenska bakla ustavila v vseh občinah; danes se je mudila v Zasavju.
Slovenska bakla je pot v Zagorju pričela na kisovški skakalnici. FOTO: Aleš Pipan
Slovenska bakla je pot v Zagorju pričela na kisovški skakalnici. FOTO: Aleš Pipan
3. 6. 2021 | 19:15
2:29
Slovenska bakla se je na potovanju po slovenskih občinah in pred odhodom na Olimpijske igre v Tokiu danes ustavila v Zasavju, natančneje v Zagorju ob Savi. Tja je prispela v spremstvu Olimpijskega komiteja Slovenije. Pot je začela – kje drugje kot na znameniti skakalnici v Kisovcu, koder je svojo skakalno pot začel -  najboljši kolesar sveta Primož Roglič.


 
Preden je prispela v zagorski Evropark in se ustavila na krajši slovesnosti na mestni ploščadi, je bakla s pomočjo mladih športnikov iz različnih športnih društev in otrok iz Vrtca Zagorje, vseh osnovnih šol, Varstveno-delovnega centra Zasavje in Srednje šole Zagorje potovala skozi Zagorje – na kolesu. V Kisovcu jo je namreč eden zagorskih smučarskih skakalcev po skoku s skakalnice predal kolesarjem Kolesarskega kluba Zagorska dolina. V Evroparku so baklo prevzeli zagorski osnovnošolci, ki so jo skupaj z uporabniki VDC in dijaki mimo številnih športnih objektov prinesli na mestno ploščad. Tam so Zagorjani slovenskim športnikom, ki se bodo pomerili na 32. Olimpijskih igrah, zaželeli srečno pot.

Bakla je potovala iz rok skakalcev v roke kolesarjev. FOTO: Aleš Pipan
Bakla je potovala iz rok skakalcev v roke kolesarjev. FOTO: Aleš Pipan


Mladi zagorski športniki so se imeli danes priložnost srečati tudi z rojaki, ki so že sodelovali na Olimpijskih igrah oziroma Mladinskih olimpijskih igrah. Kar šest jih je: sankači Domen Pociecha, Tilen Sirše, Lovro Kovačič, Ema Kovačič in Tian Badžukov ter skakalka Katja Požun.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine