Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Avstrijci so si kar vzeli Slovenijo

Dovoljenje za uporabo besede Slovenija po veljavni zakonodaji izda vlada. Avstrijska pošta ga za svoje hčerinsko podjetje pri nas ni dobila.
Nova hčerinska dostavna služba avstrijske pošte Express One Slovenia je začela svojo dejavnost v Sloveniji 4. julija, so sporočili z Dunaja.

FOTO: Dokumentacija Delo
Nova hčerinska dostavna služba avstrijske pošte Express One Slovenia je začela svojo dejavnost v Sloveniji 4. julija, so sporočili z Dunaja. FOTO: Dokumentacija Delo
4. 8. 2022 | 05:00
5:59

V nadaljevanju preberite:

Avstrijska pošta je po aprilski ustanovitvi hčerinske družbe v Sloveniji na našem trgu začela poslovati pred natanko mesecem dni. Kot je razvidno iz njihovega gradiva, ki so ga ob tem poslali medijem, slovenske kupce njihovih storitev naslavljajo kot družba Express One Slovenia. Hčerinsko podjetje je sicer registrirano pod nekoliko drugačnim imenom. Ker besedo Slovenija uporabljajo brez dovoljenja slovenske vlade, je pristojno ministrstvo po naših informacijah v zvezi s primerom že ukrepalo. Na tržnem inšpektoratu so zadevo že vzeli pod drobnogled. Kakšne so globe za prekrškarje?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine