Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Andrej Trček in Simon Kardum imenovana za člana uprave RTV Slovenija

Od 13 prisotnih članov sta oba kandidata prejela 12 glasov. Da bo uprava lahko nastopila mandat, pa bodo zaposleni morali izvoliti še četrtega člana uprave.
Najprej bi lahko nova uprava mandat nastopila prejšnji teden, najkasneje pa v drugi polovici avgusta. FOTO: Blaž Samec/Delo
Najprej bi lahko nova uprava mandat nastopila prejšnji teden, najkasneje pa v drugi polovici avgusta. FOTO: Blaž Samec/Delo
19. 7. 2023 | 16:29
19. 7. 2023 | 18:28
1:58

»Prepričan sem, da sta od vseh prijavljenih najboljša izbira,« je dejal novi predsednik uprave RTV Slovenija Zvezdan Martić pred predstavitvijo pravnika in tehnološkega navdušenca Andreja Trčka, ki je na RTV Slovenija zaposlen že 17 let, ter direktorja Kina Šiška Simona Karduma, kandidatov za članov uprave, ki ju je predlagal v imenovanje. Svetniki so ju potrdili. Od 13 prisotnih članov sta prejela 12 glasov, vzdržal se je le svetnik Luka Zebec.

Trček v upravi želi delovati na področju prava in tehnike, Kardum pa na področju ustvarjanja. Njegovo izhodišče bo pogledati, kateri ljudje so na voljo, in sprostiti njihovo radovednost.

Tako Trček kot Kardum sta se sicer zavzela za nujen pregled domnevno spornih potez še aktualnega vodstva.

Da bo uprava lahko nastopila mandat, pa bodo skladno z novelo zakona o RTV Slovenija zaposleni morali izvoliti še četrtega člana uprave. To je v pravnem mnenju svetu zavoda potrdila tudi odvetniška družba Čeferin in partnerji.

Prvi krog izbiranja bo 25. julija, a je pričakovati, da bodo morali na volitve še 16. avgusta. Kandidati so predsednik sveta delavcev Robert Pajek, športna novinarja Urban Laurenčič in Franci Pavšer ter voditeljica TV Dnevnika Jasmina Jamnik.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine