Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Aljoša Rehar nov glavni urednik STA

Reharja za novega odgovornega urednika je podprlo 98,5 odstotka udeležencev glasovanja, volilna udeležba je bila 80-odstotna.
Aljoša Rehar je bil dolga leta novinar in urednik, zadnjih sedem let pa je vodja multidiciplinarne skupine za digitalno strategijo.  FOTO: Jure Eržen/Delo
Aljoša Rehar je bil dolga leta novinar in urednik, zadnjih sedem let pa je vodja multidiciplinarne skupine za digitalno strategijo.  FOTO: Jure Eržen/Delo
Pi. K., Be.B.
8. 9. 2021 | 11:43
8. 9. 2021 | 12:59
3:05
Direktor STA Bojan Veselinovič je danes izdal sklep o imenovanju Aljoše Reharja na funkcijo odgovornega urednika STA v prihodnjem štiriletnem mandatu, so sporočili iz Slovenske tiskovne agencije.

Funkcijo bo nastopil po prenehanju mandata zdajšnji odgovorni urednici Barbari Štukelj, ki je svoj tretji mandat začela opravljati 5. decembra 2017.

Imenovanje je bilo opravljeno v skladu z veljavno medijsko zakonodajo, zakonom o STA in njenim aktom o ustanovitvi ter pravilnikom uredništva, in sicer po pridobitvi poprejšnjega mnenja o predlaganem kandidatu. Predlog za imenovanje Aljoše Reharja za novega odgovornega urednika je podprlo kar 98,5 odstotka udeležencev glasovanja, volilna udeležba pa je bila 80-odstotna.

image_alt
Financiranje STA naj bi bilo urejeno v »razumnem« roku


Aljoša Rehar je univerzitetni diplomirani sociolog kulture in novinar, ki je z STA začel sodelovati leta 2000. Bil je novinar in urednik, zadnjih sedem let pa je vodja multidisciplinarne skupine za digitalno strategijo.

Prav delovanje te skupine je temelj za sodelovanje STA v evropskih in nacionalnih raziskovalno-inovacijskih ter tudi ozaveščevalnih projektih. Med njegovimi največjimi dosežki velja izpostaviti zasnovo in zagon tržno uspešnih produktov STAnapoved, STAvživo in NewsMapper. Skupina pod njegovim vodstvom skrbi tudi za aktivnosti na spletnih družbenih omrežjih in na spletu nasploh ter za upravljanje portalov STA in za pokrivanje področja slovenske znanosti. Dva mandata je bil član nadzornega sveta družbe iz vrst zaposlenih, STA pa zastopa tudi v domačih in mednarodnih organizacijah.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine