Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija

Ali veste, s kom poslujete?

Vsak poslovnež išče nove poslovne priložnosti in izzive ob čim manjših tveganjih.
Foto: Internet
Foto: Internet
Promo Delo
26. 11. 2018 | 08:58
26. 11. 2018 | 08:58
2:46
Ali veste, da se je oktobra 2018 v 111 slovenskih podjetjih začel stečajni postopek? In da se je v tem mesecu v Slovenji registriralo kar 2281 novoustanovljenih podjetij? Poslovno življenje prinaša tako bojazen pred tveganji kot tudi nove poslovne možnosti. Pomembno je le, da imamo te informacije v pravem času, da so podatki realni in ažurni ter enostavno dosegljivi.
 
Spletni portal Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (AJPES) vam omogoča enostaven dostop do podatkov v Poslovnem registru Slovenije in tudi drugih registrih. Tako lahko preverite ne le temeljne podatke o podjetju, temveč tudi poslovodstvo in nadzorne organe, stanje transakcijskih računov, zastavljene premičnine, vpise v drugih registrih in finančne podatke iz letnih poročil za zadnjih pet let. Če se vam zdi takšno preverjanje prezamudno, lahko uporabite spletno orodje Fi=Po. Ta zdaj na enem mestu ponuja vse ključne podatke za hitro preverjanje poslovnih partnerjev ali poglobljeno analizo in namesto vas spremlja izbrana podjetja ter vas obvesti o spremembah (npr. o blokadah ali zaprtju transakcijskega računa, o spremembah poslovnega naslova, zastopnikov, nadzornikov ali družbenikov, začetku insolventnega postopka itd.). Izpostavljenost tveganju lahko podrobneje preverite z bonitetno oceno S.BON, izdelano po mednarodnih bonitetnih standardih.
 


Če želite preveriti tuje poslovne partnerje, lahko pridobite podatke o njihovem poslovanju v zoženem obsegu v sistemu povezanih poslovnih registrov »e-justice«, obsežneje pa v mreži Evropskih poslovnih registrov (EBR). Če izvajate finančne transakcije v mednarodnem okolju, pa lahko tudi pri AJPES pridobite mednarodno identifikacijsko številko LEI (Legal Entity Identifier).

Bodite radovedni, uporabite podatke in izkoristite poslovne možnosti!
VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine