Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Okolje

Kaj je onesnažilo Bevški jarek in Ljubljanico, bo pokazalo uradno vzorčenje

Agencija za okolje je odvzela vzorce vode iz Bevškega jarka, ki ni več črne barve, ampak rdeče-rjava, neprijeten vonj ponekod še ostaja.
Inšpektorji obeh pristojnih inšpektoratov so danes opravili ogled ob strugi Bevškega jarka in odvzeli vzorce vode. FOTO: Črt Piksi
Inšpektorji obeh pristojnih inšpektoratov so danes opravili ogled ob strugi Bevškega jarka in odvzeli vzorce vode. FOTO: Črt Piksi
22. 8. 2023 | 17:58
23. 8. 2023 | 09:49
7:00

V nadaljevanju preberite:

Kaj je povzročilo obsežno onesnaženje vode v Bevškem jarku na Ljubljanskem barju, ki so ga prejšnji petek naključno zaznali člani oddelka za geografijo ljubljanske filozofske fakultete in geografskega inštituta Antona Melika ZRC SAZU, ne bo znano vse do rezultatov uradnih vzorčenj, ki so jih izvedli včeraj. Hitri testi nakazujejo, da onesnaženje vode ni naravnega izvora, v krajevni skupnosti Bevke pa pravijo, da je posledica naravnega procesa, gnitja rastlinja zaradi poplav in stekanja te vode v omenjeni potok.

Geografi so onesnaženje na Ljubljanici zaznali prejšnji petek ob rutinskem terenskem delu. Naslednji dan so ugotovili, da prihaja iz potoka Bevški jarek, ki se steka v Ljubljanico med Bevkami in Notranjimi goricami. Potok je bil črne barve, iz njega se je širil neprijeten vonj, črn je bil tudi celoten tok Ljubljanice po sotočju z Bevškim jarkom.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine