Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Obnavljamo Slovenijo

Ljubljanski hotel, ki bo doniral sto tisočakov

Prihodnji teden bodo gostili tudi največja imena v nogometnem svetu, ki bodo sodelovala v dobrodelni tekmi Zvezde nogometa za žrtve poplav v Stožicah.
To je tudi izraz hvaležnosti našega hotela in poslovne skupine za gostoljubnost, ki smo je bili in smo je še vedno deležni v Ljubljani in Sloveniji, pravi Duško Božić, direktor hotela InterContinental. FOTO: Blaž Samec/Delo
To je tudi izraz hvaležnosti našega hotela in poslovne skupine za gostoljubnost, ki smo je bili in smo je še vedno deležni v Ljubljani in Sloveniji, pravi Duško Božić, direktor hotela InterContinental. FOTO: Blaž Samec/Delo
8. 9. 2023 | 10:05
8. 9. 2023 | 12:56
3:22

Ljubljanski hotel InterContinental se je odločil, da se bo pridružil akciji za pomoč prebivalcem Slovenije, ki so jih avgusta prizadele katastrofalne poplave. Vrednost denarne in nedenarne pomoči je 100.000 evrov, namenjena pa bo prebivalcem na najbolj prizadetih območjih za čimprejšnjo obnovo njihovih domov. Z Duškom Božićem, direktorjem hotela, smo se pogovarjali o tem, kako bodo razdelili denarno pomoč, zanimale pa so nas tudi podrobnosti nastanitve nogometnih zvezdnikov, ki bodo prihodnji petek sodelovali na dobrodelni tekmi v ljubljanskih Stožicah. 

 

Lahko konkretno pojasnite, po kakšnem ključu boste namenili denarno pomoč prizadetim prebivalcem in za katera območja v državi boste namenili teh 100.000 evrov?

Naš hotel je prejel poziv mestne občine Ljubljana in gospe Anite Ogulin, predsednice ZPM Ljubljana Moste - Polje, na katerega smo se z veseljem odzvali in donirali 50.000 evrov. Donirana sredstva bodo pristojne organizacije razdelile med prizadeta območja, glede na njihov načrt pomoči.

Pravite, da namenjate tudi nedenarno pomoč v poplavah prizadetim prebivalcem. Kakšna je ta pomoč?

Podporo smo kot prvim ponudili našim zaposlenim, doma na prizadetih območjih. Organizaciji IPO – Pomoč ob poplavah smo tako predali tudi donacijo ustrezne delovne opreme in orodja. Naši zaposleni pa prostovoljno sodelujejo s humanitarnimi organizacijami in pomagajo v zbiralnih centrih.

Ob ideji o dobrodelni nogometni tekmi smo se z družbo Delta Holding odzvali kot partnerji prireditve Zvezde nogometa za žrtve poplav. Udeležence bomo podprli z brezplačnim bivanjem. Poleg tega jim bodo na voljo tudi vse druge hotelske storitve.

Kdaj in zakaj je padla odločitev, da hotel skupaj z lastnikom, torej družbo Delta Holding, pomaga prebivalcem Slovenije?

Pred natanko šestimi leti oziroma natančneje avgusta 2017 je hotel InterContinental postal del Ljubljane. Od takrat smo skupaj dosegli veliko uspehov, preživeli tudi nekaj težkih trenutkov, zato menimo, da je naša dolžnost podpreti tiste, ki pomoč zdaj najbolj potrebujejo. To je tudi izraz hvaležnosti našega hotela in poslovne skupine za gostoljubnost, ki smo je bili in smo je še vedno deležni v Ljubljani in Sloveniji.

Nekateri mediji so poročali, da bodo veliki nogometni zvezdniki, ki bodo 15. septembra sodelovali v dobrodelni nogometni tekmi v Stožicah za žrtve poplav, nastanjeni prav v vašem hotelu. Lahko razkrijete, katera velika imena iz sveta nogometa bodo pri vas nastanjena in koliko časa bodo ostali v Ljubljani?

Tudi mi še nestrpno čakamo, da nam organizator razkrije celoten seznam imen.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine