Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Zaradi lažne grožnje z bombo sodišče začasno prekinilo delo

Policisti so po anonimnem klicu zaradi nevarnosti, da je v stavbi nevaren predmet, zavarovali in izpraznili prostore ter pregledali stavbo.
To je v zadnjem obdobju že četrti izredni dogodek v sodni stavbi. FOTO: Voranc Vogel/Delo
To je v zadnjem obdobju že četrti izredni dogodek v sodni stavbi. FOTO: Voranc Vogel/Delo
STA
14. 2. 2023 | 10:23
14. 2. 2023 | 11:40
1:46

V sodni stavbi v Tavčarjevi ulici v Ljubljani so nekaj pred 9. uro prejeli anonimni klic, da je v prostorih sodišča podtaknjena bomba. Ob pregledu stavbe so policisti ugotovili, da je šlo za lažno najavo, tako sodišče, ki je bilo nekaj časa zaprto, ponovno posluje, so sporočili na spletni strani sodišča.

Policisti so po anonimnem klicu zaradi nevarnosti, da je v stavbi nevaren predmet, zavarovali in izpraznili prostore ter opravili pregled stavbe. Pri tem sumljivih predmetov niso odkrili. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Sodišče je bilo zaradi izrednega dogodka zaprto za obiskovalce in stranke, zdaj pa znova normalno posluje, so še zapisali.

V sodni stavbi se je sicer ob 11. uri začelo slovesno odprtje sodnega leta in primopredaja poslov predsednika vrhovnega sodišča.

To je v zadnjem obdobju že četrti izredni dogodek v sodni stavbi. Podobni primeri so se zgodili novembra lani in letos januarja. V vseh primerih se je izkazalo, da gre za lažni preplah, so zapisali na spletni strani ljubljanskega okrožnega sodišča.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine