Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Črna kronika

Voditelju poslala več tisoč sporočil in fotografij

Z odločitvijo nista zadovoljna ne obramba ne tožilstvo, obe strani sta napovedali pritožbo.
Živa Bobovnik je dlje časa zalezovala Maria Galuniča. FOTO: Dejan Javornik/Delo
Živa Bobovnik je dlje časa zalezovala Maria Galuniča. FOTO: Dejan Javornik/Delo
20. 10. 2021 | 06:00
4:13

V nadaljevanju preberite:

Na ljubljanskem okrajnem sodišču se je z izrekom varnostnega ukrepa obveznega psihiatričnega zdravljenja na prostosti končal ponovljen sodni postopek zoper Živo Bobovnik, 44-letnico, ki je več let zalezovala enega najbolj znanih slovenskih televizijskih voditeljev Maria Galuniča. S takšno odločitvijo sodnice Barbare Klajnšek nista bila zadovoljna ne obramba ne tožilstvo, saj sta obe strani takoj napovedali pritožbo.

Zagovornica Bobovnikove, odvetnica Tjaša Strobelj si je še pred koncem sojenja neuspešno prizadevala za postavitev novega sodnega izvedenca iz tujine. Opozorila je, da je Peter Pregelj, ki je izdelal mnenje za komisijo za fakultetna izvedenska mnenja pri ljubljanski medicinski fakulteti, pravilno ugotovil, da gre pri Bobovnikovi za osebnostno motnjo in ne za blodnjo erotičnega tipa.

Tožilka Vesna Kermavt pa si je prizadevala za izrek strožjega varnostnega ukrepa, zdravljenja v zdravstvenem zavodu, pri čemer se je opirala na mnenje komisije za fakultetna izvedenska mnenja pri mariborski medicinski fakulteti.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine