Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Vinjena s tremi otroki zapeljala v potok

Da se nesreča ni tragično končala, so zaslužni otrok, ki se mu je uspelo rešiti iz avtomobila, in domačina, ki ju je poklical na pomoč.
Dileme glede vožnje pod vplivom alkohola ni, je samo zmotno prepričanje »pijanca«, da je možna, znova opozarjajo policisti. FOTO: PGD Škofja Loka
Dileme glede vožnje pod vplivom alkohola ni, je samo zmotno prepričanje »pijanca«, da je možna, znova opozarjajo policisti. FOTO: PGD Škofja Loka
V. U.
9. 12. 2020 | 09:48
9. 12. 2020 | 10:44
2:15
Škofjeloški policisti so se včeraj zvečer soočili s situacijo, ki so jo kljub srečnemu razpletu označili za grozljivko in višek malomarnosti. Kot je sporočil Bojan Kos s kranjske policijske uprave, so včeraj obravnavali voznico, ki je zaradi močnega vpliva alkohola (rezultat preizkusa alkoholiziranosti je pokazal kar 0,91 mg/l) in nepravilne strani vožnje s ceste zapeljala v približno pol metra globok potok. 

Z osebnim avtomobilom, v katerem so bili še štirje otroci, se je prevrnila na streho. Pri tem so počila stekla, vanj je začela vdirati voda. Eden izmed otrok se je k sreči rešil iz vozila in stekel po pomoč do bližnje stanovanjske hiše in (po prvih podatkih) dveh domačinov, ki sta potem iz vozila rešila preostale tri ujete.

Če ne bi bilo takega poguma in zbranosti otroka ter hitre pomoči dveh domačinov, bi se dogodek zagotovo odvil drugače, so zapisali v policijskem poročilu. Letošnji števec mrtvih na Gorenjskem pa bi samo s to nesrečo lahko poskočil z 11 na 15  mrtvih v prometu. V prevrnitvi je nastala samo materialna škoda.

FOTO: PGD Škofja Loka
FOTO: PGD Škofja Loka


Voznico policisti obravnavajo zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa, z dogodkom pa bodo seznanili tudi pristojni center za socialno delo.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali tudi nevarno vožnjo voznika, ki so mu izmerili 0,56 mg/l alkohola v krvi. Alkohol je droga, ki povzroča veliko fizično in psihično odvisnost, in ni primera, ko bi se nekdo pod vplivom alkohola od ene do druge točke pripeljal varno, poudarjajo.

Dileme ni, je samo zmotno prepričanje »pijanca«, da je to možno. Vozite z ničelno stopnjo alkohola in ne ogrožajte življenj, poudarjajo gorenjski policisti.

FOTO: PGD Škofja Loka
FOTO: PGD Škofja Loka

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine