Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Velenjčan izgubil denarnico s ponarejenimi bankovci, grozi mu zapor

Policisti so v denarnici, ki jo je našel občan in zatem prinesel na policijsko postajo, našli več ponarejenih bankovcev v vrednosti 1200 evrov.
Izgubljeno denarnico je občan na policijsko postajo v Velenju prinesel v začetku prejšnjega tedna. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Izgubljeno denarnico je občan na policijsko postajo v Velenju prinesel v začetku prejšnjega tedna. FOTO: Mavric Pivk/Delo
STA
17. 8. 2022 | 09:58
17. 8. 2022 | 09:58
1:44

Velenjski policisti so v denarnici, ki jo je našel občan in prinesel na policijsko postajo, našli več ponarejenih bankovcev v vrednosti 1200 evrov. Z odredbo sodišča so policisti lastnika obiskali na domu in v preiskavi našli še več ponarejenih bankovcev. Osumljenega Velenjčana bodo kazensko ovadili, grozi mu zaporna kazen, so sporočili s policije.

Izgubljeno denarnico, ki jo je našel ob cesti v Velenju, je občan na policijsko postajo prinesel v začetku prejšnjega tedna. Poleg osebnih dokumentov je bilo v njej tudi več bankovcev, med pravimi tudi več ponarejenih za 100 in 200 evrov.

Policisti so takoj začeli zbirati obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja denarja. Na podlagi odredbe sodišča so lastnika denarnice obiskali na domu in opravili hišno preiskavo, pri tem pa našli še več ponarejenih bankovcev za 100 in 200 evrov v skupni vrednosti 2800 evrov.

Osumljenega Velenjčana bodo kazensko ovadili zaradi storitve kaznivega dejanja ponarejanje denarja, za kar mu grozi zaporna kazen od šestih mesecev do osmih let, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine