Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Črna kronika

V zaporu so ga dvakrat pretepli sojetniki

Milenko Hudorovac tožbo proti državi za plačilo 15.000 evrov že izgubil, z drugo zdaj terja 21 tisoč evrov.
Milenko Hudorovac je bil obsojen že več kot 30-krat. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Milenko Hudorovac je bil obsojen že več kot 30-krat. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
23. 9. 2022 | 06:00
5:19

V nadaljevanju preberite:

Milenko Hudorovac iz Žabjaka, ki je bil doslej že več kot 30-krat kaznovan, je proti državi vložil dve tožbi. Prvo je že izgubil in bo moral, namesto da bi dobil 15.000 evrov odškodnine, celo plačati dobrega tisočaka stroškov pravdanja. Za drugo tožbo pa še ni jasno, kaj bo, čeprav so okoliščine precej podobne kot v prvem primeru.

Zdaj 42-letnik iz največjega romskega naselja na Dolenjskem prestaja večletno zaporno kazen zaradi ropov dveh župnikov. Zaporom bi moral plačati stroške prevoza na sodišče, pa ni imel denarja. Tako ga pred dnevi zaradi pomanjkanja denarja ni bilo na sodišče, je pa sodnica Ana Novina naletela na še en procesni zaplet.

Ko je bil v priporu, mu je sodišče prek brezplačne pravne pomoči dodelilo odvetnico iz Krškega Marijo Vrisk, ki je že spisala tožbo proti državi, potem pa je na ljubljansko sodišče vložil še eno prošnjo za brezplačno pravno pomoč, in tudi to mu je dodelilo odvetnico, tokrat Sergejo Bogunič. Zdaj bo najprej treba razrešiti, kdo ga bo zastopal v pravdi, v kateri od države terja 21 tisoč evrov.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine