Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

V požaru sta skoraj v celoti zgorela mizarska delavnica in tovorno vozilo

Po prvih ocenah je zaradi požara nastala velika materialna škoda. Idrijski policisti nadaljujejo preiskavo vseh okoliščin, da bi ugotovili natančen vzrok požara.
Gasilci so najprej branili bližnje stanovanjske objekte, nato pa aktivno gasili delavnico. FOTO: PGD Cerkno
Gasilci so najprej branili bližnje stanovanjske objekte, nato pa aktivno gasili delavnico. FOTO: PGD Cerkno
Be. B., A. I.
8. 10. 2019 | 07:39
8. 10. 2019 | 16:09
2:11
V zgodnjih jutranjih urah je zagorelo v večjem gospodarskem poslopju, in sicer v naselju Dolenji Novaki v občini Cerkno, je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje. Zagorela je lesena trinadstropna mizarska delavnica, velika približno 20 krat deset metrov.

V intervenciji so posredovali gasilci iz PGD Novaki, Cerkno, Gorje - Poče - Trebenče in Planina.

Vodja intervencije in poveljnik PGD Cerkno Sašo Tušar je za Delo povedal: »Ob 2.10 zjutraj so nas poklicali zaradi požara, ki je izbruhnil v leseni delavnici. Požar je bil ob našem prihodu v drugem nadstropju že polno razvit. Gasilci smo najprej branili bližnje stanovanjske objekte, nato pa aktivno gasili delavnico.«

Višina materialne škode še ni znana. FOTO: PGD Cerkno
Višina materialne škode še ni znana. FOTO: PGD Cerkno


Požar so spravili pod nadzor v približno eni uri, intervencija pa je v jutranjih urah še vedno potekala; sanirali so požarišče in gasili posamezna žarišča. Na intervenciji je sodelovalo 56 gasilcev z devetimi vozili.
 

Lastnik je požar sprva poskušal pogasiti sam


Kot so kasneje pojasnili s Policijske uprave Nova Gorica, je bilo ugotovljeno, da je v požaru pogorelo tovorno vozilo, ki je bilo v času požara parkirano poleg objekta. Ko je lastnik opazil, da gorita tovorno vozilo in gospodarski objekt, je sam poskušal pogasiti ogenj, a je bil požar preobsežen. Na pomoč je poklical gasilce, ki so, kot že omenjeno, požar pogasili.

Po prvih ocenah je zaradi požara nastala velika materialna škoda.

Policisti so o dogodku obvestili tudi pristojne pravosodne organe, policisti PP Idrija pa nadaljujejo preiskavo vseh okoliščin, da bi ugotovili natančen vzrok požara.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine