Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

V nesreči ultralahkega letala umrl pilot letalske skupine Freccie Tricolori

Ob njem je v nesreči na območju Terske doline v bližini Slovenije umrla še ena oseba, njegov sorodnik
Ponesrečeni pilot Alessio Ghersi iz skupine Freccie tricolori je imel 34 let, čin kapetana in oznako Pony 5. FOTO: Tiziana Fabi/AFP
Ponesrečeni pilot Alessio Ghersi iz skupine Freccie tricolori je imel 34 let, čin kapetana in oznako Pony 5. FOTO: Tiziana Fabi/AFP
V. U.
30. 4. 2023 | 12:07
30. 4. 2023 | 14:06
2:12

Ena od obeh žrtev, ki sta včeraj v Furlaniji-Julijski krajini umrli v nesreči z ultralahkim letalom, je Alessio Ghersi, pilot elitne italijanske letalske skupine Freccie Tricolori (Tribarvne puščice), poroča italijanski tisk. Skupini se je pridružil leta 2018.

Gre za skupino, znano po akrobatskih letih, med katerimi za letali ostajajo značilne sledi v barvah italijanske zastave. Kot navaja Ansa, je letalo strmoglavilo v Terski dolini (Val Torre) na drugi strani slovensko-italijanske meje, na območju Beneške Slovenije.

Ghersi je bil star 34 let, drugi umrli v nesreči je bil sodeč po poročanju medijev sorodnik njegove žene, njegova starost je bila 35 let. Nesreča se je zgodila včeraj okoli 18.30, nekatere priče so navedle, da je letalo zavil oblak dima, ki se je sprostil po izbruhu plamenov oziroma po eksploziji.

Letalo je bilo italijansko, tipa Pioneer 300. Gre za ultralahko športno letalo proizvajalca Alpi Aviation iz Pordenona, včeraj je vzletelo z letališča Campoformido blizu Vidma. Območje strmoglavljenja opisujejo kot težko dostopno, prekrito z vegetacijo. Kot lokacijo navajajo območje vasi Bardo (Lusevera) v Terski dolini. Vzrok nesreče še ni znan.

Skupina Freccie Tricolori velja za ponos italijanskega letalstva, njeni nastopi tradicionalno spremljajo pomembne dogodke. Njeno vodstvo je nastop na območju vojaškega letališča Rivolto, napovedan za jutrišnji prvi maj, že odpovedalo. Rivolto, ki je matično letališče skupine, se prav tako nahaja blizu Vidma oziroma pri mestu Codroipo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine