Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

V hiši sodnice, napadene v noči s sobote na nedeljo, poteka hišna preiskava

Policija je skopa z informacijami, vzrok preiskave še ni znan.
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
V. U.
21. 6. 2019 | 19:26
21. 6. 2019 | 20:39
2:23
V hiši mariborske sodnice Daniele Ružič, ki je bila v noči iz sobote na nedeljo brutalno napadena in hudo poškodovana, poteka obširna hišna preiskava, poroča portal 24 ur. Policija naj bi že od popoldanskih ur preiskovala tako notranjost hiše, kjer živi s partnerjem, kot dvorišče. Prav tako tudi vozilo, ki je parkirano pred hišo.

Da v zvezi z napadom na sodnico kriminalisti pravkar izvajajo intenzivne preiskovalne dejavnosti, je tudi za Delo potrdil Bojan Kitel s Policijske uprave Maribor. S konkretnejšimi informacijami ostaja sicer policija v času preiskave skopa. Kot dodaja 24 ur, ničesar ne izključujejo, niti možnosti, da bi bil napad zasebne narave. Po neuradnih podatkih naj bi preiskavo usmerjalo slovenjgraško sodišče.



Stanje sodnice je bilo po brutalnem napadu, ki je pretresel Slovenijo, nekaj časa kritično, zatem se je po besedah Andreja Kolbla, ki vodi Sektor kriminalistične policije PU Maribor, stabiliziralo. Poškodovana je bila s »predmetom«, o katerem zaradi interesa preiskave ni bilo natančnejših informacij. Neuradno naj bi šlo za kij.

Da je bila napadena sodnica Ružičeva, so potrdili tudi v Slovenskem sodniškem društvu. Na sodniško mesto okrajne sodnice v Mariboru je bila imenovana 20. decembra leta 2005. 48-letnico, ki dela na gospodarskem oddelku, naj bi neznanci pričakali pred njeno hišo v Pekrah v okolici Maribora. 

Policija je po napadu, na katerega so se odzvali tudi slovenski politiki, ključni akterji v pravosodju in varuh človekovih pravic, odprla preiskavo poskusa umora. Še vedno vse, ki bi o njem karkoli vedeli, poziva, da pokličejo na telefonsko številko 113 ali anonimni telefon 080 1200. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine