Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Utopil se je 20-letni fant

Nesreča se je zgodila, ko je hodil ob vodi, kjer je gibanje prepovedano.
Umrl je na divjem kopališču. FOTO: Oste Bakal/Slovenske novice
Umrl je na divjem kopališču. FOTO: Oste Bakal/Slovenske novice
O. B.
19. 6. 2024 | 15:17
19. 6. 2024 | 18:11
2:19

V torek pozno popoldne se je zgodila tragedija, v kateri je življenje izgubil 20-letni mladenič s Ptuja. Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je namreč poročala o nesreči v znanem Športno rekreacijskem centru Green Lake – Zeleno jezero pri Pleterjah, v občini Kidričevo. A izkazalo se je, da je mladenič umrl na divjem kopališču.

S Policijske uprave Maribor so poročali, da so bili okoli 18.30 obveščeni o tem, da se na območju Prepolja utaplja oseba. Moškega so gasilci potegnili iz vode in ga oživljali, vendar mu žal ni bilo več pomoči in so policisti lahko le še začeli ugotavljati okoliščine, ki so privedle do smrti.

»Na kraj so bili nemudoma napoteni policisti, ki so pregledovali območje okolice, intervenirali pa so tudi gasilci. Moškega so našli, potegnili so ga iz vode in oživljali, vendar mu žal ni bilo več pomoči. Po prvih ugotovitvah je padel v vodo, ko je hodil na območju, kjer so izvajali dela, pri tem pa se je gramozna brežina vdrla in 20-letnik je padel v vodo«, je včeraj sporočila Anita Kovačič Čelofiga, tiskovna predstavnica.

Župan občine Kidričevo Anton Leskovar, ki tragično smrt obžaluje, je pojasnil, da je občina sicer lastnica centra, v bližini katerega se je tragedija zgodila, in da zdaj iščejo novega najemnika. Toda kot so ugotovili, je fant umrl drugje, na divjem kopališču, kjer Cestno podjetje Ptuj koplje gramoz. V Cestnem podjetju Ptuj, kjer prav tako obžalujejo dogodek, pa smo izvedeli, da so tudi sami takoj, ko so bili obveščeni o nesrečnem dogodku, preverili gradbišče in niso ugotovili nobenih nepravilnosti, ki bi kazale na morebitno krivdo CP Ptuj. Delovišče je bilo ograjeno in zaklenjeno, gibanje pa je tam prepovedano, so pojasnili.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine