Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Uspešne pritožbe obrambe in tožilstva

Višji sodniki potrdili oprostitev Guberca in obsodbo V. Hoxhaja.
Obalno kriminalno združbo, znano pod imenom Kobra, je policija z vrsto aretacij razbila jeseni 2016. FOTO: Leon Vidic/Delo
Obalno kriminalno združbo, znano pod imenom Kobra, je policija z vrsto aretacij razbila jeseni 2016. FOTO: Leon Vidic/Delo
I. R.
10. 7. 2019 | 17:00
2:21
Koper – Koprsko višje sodišče je v zadevi Kobra potrdilo obsodilno sodbo za prvoobtoženega Valona Hoxhaja, oprostilo pa je njegovega brata Dibrana Hoxhaja. Okrožno sodišče je Valona Hoxhaja zaradi poslov s prepovedano drogo in vodenja prebežnikov lani obsodilo na devet let in deset mesecev enotne zaporne kazni ter 6000 evrov denarne kazni, višji sodniki pa so taki odločitvi po poročanju Primorskih novic pritrdili.

Dibrana Hoxhaja, ki naj bi po aretaciji polbrata Valona prevzel vodenje združbe, je okrožno sodišče obsodilo zaradi sodelovanja pri tihotapljenju prebežnikov na leto dni zapora, pri čemer je bil v priporu pol leta več, kot bi moral presedeti po nepravnomočni sodbi. Višji sodniki so v tem primeru ugodili pritožbi obrambe, ne pa tožilstva, ki se je pritožilo na oprostilni del sodbe. Dibrana je višje sodišče oprostilo tudi zaradi pomoči pri poslih s prebežniki.



Višje sodišče je delno ugodilo pritožbi tožilstva in zvišalo zaporne kazni za Arijana Loshija, Marka Ceceljo in Alena Duranovića. Loshiju so zaradi poslov z drogo zvišali kazen na šest let in pol zapora, mu preklicali pogojno kazen in skupaj izrekli osem let zapora. Cecelji so prisodili pet let in pol, Duranoviću pa pet let zapora.

Pravnomočna je tudi obsodba Besima Imerija in Mihe Zaješnika, in sicer prvemu pet let zapora zaradi prevoza droge, drugemu pa zaradi sodelovanja pri tihotapljenju prebežnikov leto zapora, kazen pa bo lahko odslužil z delom v splošno korist, in 1500 evrov denarne kazni.

Sodišče je potrdilo oprostilno sodbo za Blendija Imerija, ki naj bi sodeloval pri prevozu droge, ter oprostilno sodbo za nogometaša Ivico Guberca. Sodišče je pritrdilo trditvam obrambe, da Guberac ni vedel za hrambo mamil v kleti stanovanja in ni vedel, kaj se je dogajalo. Obramba Cecelje je napovedala, da bo na vrhovno sodišče vložila zahtevo za varstvo zakonitosti, dodaja časnik.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine