Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Udar strele zanetil požar na kmetiji, poginilo osem telet

Strela je udarila v del poslopja, kjer je bilo osem telet. Ogenj se je po navedbah policistov nato razširil na ostrešje, kjer je zagorela krma za živali.
Fotografija je simbolična. FOTO: Uroš Hočevar
Fotografija je simbolična. FOTO: Uroš Hočevar
STA
12. 7. 2024 | 20:45
12. 7. 2024 | 20:48
0:27

Na območju Ptuja je okoli 18. ure zagorelo na gospodarskem poslopju. Po prvih informacijah policije je požar najverjetneje povzročil urad strele v del poslopja, kjer je bilo osem telet. Vsa so poginila, so sporočili iz Policijske uprave Maribor. Po do sedaj zbranih obvestilih se v požaru ni poškodovala nobena oseba.

Živali, ki so bile v drugem delu gospodarskega poslopja, so nepoškodovane. Ogenj se je po navedbah policistov nato razširil na ostrešje, kjer je zagorela krma za živali.

Policisti so na kraju zavarovali območje in izvajajo ukrepe za zavarovanje življenja in premoženja ljudi. Gasilci na kraju požar še gasijo.

Policisti si bodo kraj požara ogledali po končanem gašenju oz. ko bodo okoliščine to dopuščale. Po do sedaj zbranih obvestilih je na poslopju zaradi požara nastala velika gmotna škoda.

Neurja z močnim vetrom in strelami so popoldne težave povzročala tudi drugje po državi. O udarih strele med drugim poročajo iz Domžal in Ljubljane, o vetrolomih pa iz več obljubljanskih občin, je razvidno s spletne strani uprave za zaščito in reševanje. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine