Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Učenec padalstva se je poškodoval po skoku z letala

Nesreča: Ni mu uspelo narediti 180-stopinjskega obrata.
Padalca sta stmoglavila (simbolna fotografija). FOTO: Marko Feist/Slovenske novice
Padalca sta stmoglavila (simbolna fotografija). FOTO: Marko Feist/Slovenske novice
Ju. P.
7. 9. 2021 | 09:01
7. 9. 2021 | 09:02
2:07
V nedeljo sta se zgodili dve hudi nesreči padalcev. O poškodbah moških so namreč poročali tako z mariborske kot tudi s celjske policijske uprave. V obeh primerih so tujo krivdo izključili.

Okoli 12.30 je 44-letni učenec padalstva, pod mentorstvom glavnega učitelja in vodje skakanja, kot zadnji skočil iz športnega letala.

»Učenec se je predolgo zadrževal v 'coni zadrževanja', zato je v manever pristajanja prišel napačno in mu je namesto 180-stopinjskega obrata uspelo narediti samo 90-stopinjskega, nato pa je trčil v ograjo, ki športno letališče v Skokah ločuje od civilnega,« je pojasnil Miran Šadl, tiskovni predstavnik PU Maribor.

V nesreči se je 44-letnik poškodoval, zato je sam poiskal zdravniško pomoč v UKC Maribor. »Tam so njegove poškodbe opredelili kot hude,« je pojasnil Šadl in dodal, da so policisti o dogodku obvestili preiskovalca letalskih nesreč in incidentov ter opravili ogled. Tujo krivdo so izključili.
 

Vozel med dvema vrvicama padala


Nekaj pred 11. uro so bili tudi na PU Celje obveščeni o nesreči z jadralnim padalom, v kateri se je hudo poškodoval moški. Kot je pojasnila Milena Trbulin, tiskovna predstavnica PU Celje, se je 60-letniku pri vzletu z vzletišča v Dobrovljah naredil vozel med dvema vrvicama padala, zato je hitreje izgubljal višino in je moral predčasno zasilno pristati v bližini hiše v Podvrhu.

»Pri pristajanju se mu je padalo obrnilo in je padel z višine dobrih štirih metrov na travnato površino. Poškodovanega jadralnega padalca so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Preiskava dogodka še poteka. Po prvih ugotovitvah naj bi bila tuja krivda izključena,« je pojasnila.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine