Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Tragična prometna nesreča pri Lenartu: dve osebi izgubili življenje

Eno osebo so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, njeno stanje še ni znano.
Reševalni helikopter v Lescah FOTO: Boštjan Fon 
Reševalni helikopter v Lescah FOTO: Boštjan Fon 
I. R., P. M.
23. 10. 2024 | 17:44
24. 10. 2024 | 09:22
2:06

Danes popoldne, ob 15.20, so bili mariborski policisti obveščeni o hudi prometni nesreči IV. kategorije, ki se je zgodila na regionalni cesti Lenart–Benedikt v okolici Lenarta. V nesreči sta bili udeleženi dve vozili – osebni avtomobil slovenskih registrskih oznak, ki je po prvih informacijah vozil proti Lenartu, in kombinirano vozilo tujih registrskih oznak, ki je pripeljalo iz nasprotne smeri.

Po doslej znanih podatkih sta v nesreči življenje izgubili dve ženski, sopotnici v osebnem avtomobilu. Eno osebo, sopotnika iz istega avtomobila, so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, njeno stanje še ni znano. Voznika obeh vozil so reševalci odpeljali z reševalnim vozilom, stopnje njunih poškodb prav tako še niso potrjene.

Devetinšestdesetletni voznik osebnega avtomobila slovenskih registrskih označb je peljal po regionalni cesti iz smeri Benedikta proti Lenartu in trčil v kombinirano vozilo tujih registrskih označb, ki je tedaj pripeljalo nasproti, sporočajo z generalne policijske uprave. Na kraju nesreče sta zaradi hudih poškodb umrli 58- in 59-letni sopotnici v osebnem avtomobilu.

Kot so dodatno sporočili s Policijske uprave Maribor, so preostali trije udeleženci prometne nesreče hudo poškodovani. Gre za 11. prometno nesrečo letos, v katerih je skupno umrlo 12 udeležencev. V istem obdobju lani so na PU Maribor obravnavali 11 prometnih nesreč, v katerih je umrlo 12 udeležencev.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine