Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Sin s kuhinjskim nožem nad očeta

Po neuradnih podatkih je 30-letni sin s kuhinjskim nožem napadel očeta. Njegovo življenje, kot so potrdili na policiji, ni ogroženo.
Sin je očeta neuradno napadel zaradi denerja. Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
Sin je očeta neuradno napadel zaradi denerja. Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
B. F., I. R.
7. 1. 2021 | 18:45
2:18
Škofja Loka – Zaradi poskusa uboja, ki se je zgodil v ponedeljek na območju Škofje Loke, so gorenjski kriminalisti včeraj s kazensko ovadbo osumljenca privedli na okrožno sodišče v Kranju, so sporočili s kranjske policijske uprave. Po neuradnih podatkih je 30-letni sin s kuhinjskim nožem napadel očeta. Njegovo življenje, kot so potrdili na policiji, ni ogroženo.

Po naših neuradnih podatkih sta se v domačem stanovanju sprla oče in sin, potem pa je prepir prerasel v nasilje. Razlog naj bi bil denar, ki ga je sin potreboval ali za nakup novih odmerkov ali poplačilo dolga dobavitelju opojnih substanc. Sin naj bi, kot smo slišali, namreč že pred leti zabredel v svet droge, od tam pa naj bi izviral niz težav z zakonom.

Ko se je med prepirom oče obrnil stran od sina, ga je ta z ozkim rezilom, dolgim devet centimetrov, zabodel v hrbet. Oče je sam odšel v zdravstveno ustanovo, kjer so ga oskrbeli, ob tem pa so o poškodbi s hladnim orožjem v skladu s protokolom obvestili kriminaliste. Po naših podatkih gre za rano, ki na prvi pogled ni bila videti velika, saj je bila ureznina široka le centimeter in pol, vendar je bila globoka in oče je imel neverjetno srečo, da ob vbodu od zadaj rezilo ni zadelo katerega od notranjih organov.

»Podan je utemeljen sum, da je osumljenec s kuhinjskim nožem in povzročitvijo telesnih poškodb v prepiru poskušal vzeti življenje oškodovancu, ki je po dogodku v zdravstveni ustanovi sam poiskal zdravniško pomoč,« so sporočili iz kranjske policijske uprave in in dodali, da življenje poškodovanega ni ogroženo.

Osumljenca so prijeli na kraju dogodka. Zanj je preiskovalni sodnik kranjskega okrožnega sodišča odredil pripor, imel pa je tudi veljaven ukrep prepovedi približevanja svojcem zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini. Pred ponedeljkom ga je policija že nekajkrat obravnavala, tudi sedenje na klopi za obdolžene mu ni tuje.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine