Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Roparji vdrli k spečima lastnikoma

Ropi in tatvine: V Izoli trikrat na delu torbičar, iščejo tudi nasilne roparje.
Fotografija je simbolična. FOTO: Dejan Javornik
Fotografija je simbolična. FOTO: Dejan Javornik
Ju. P.
25. 9. 2024 | 17:39
25. 9. 2024 | 17:39
2:16

Na Obali so bili včeraj na delu drzen tat in roparji. Kar trikrat so morali policisti posredovati v Izoli, kjer je bil na delu torbičar, ponoči pa se je v Portorožu zgodil grozljiv filmski rop, saj so zakrinkani neznanci vdrli v hišo.

V Izoli se je dopoldne 67-letna domačinka vračala iz trgovine proti domu, ko je mimo nje po Bazoviški ulici pritekel mlajši moški, jo udaril in ji iztrgal nakupovalno torbo, v kateri je imela tudi denarnico. »Denarnico je ukradel in pobegnil. Policisti intenzivno iščejo storilca kaznivega dejanja ropa,« je sporočila Anita Leskovec, tiskovna predstavnica koprske policijske uprave.

Pregnal ga je sosed

Ob 16.40 je po Kopališki ulici za 62-letno prijaviteljico pritekel neznanec, jo podrl na tla in ji poskušal iztrgati nahrbtnik. To mu ni uspelo, ker ga je pregnal sosed. »Policisti preiskujejo kaznivo dejanje poskusa drzne tatvine,« smo izvedeli. Le nekaj minut kasneje, ob 16.47, je za 52-letno žensko na Trgu padlih v Izoli pritekel moški, ji segel v torbico in ukradel denarnico, zatem pa pobegnil. Denarnico je kasneje našla, vendar brez gotovine. V tem primeru policisti preiskujejo drzno tatvino.

Minulo noč, ob 1.24, pa se je v Portorožu zgodil nasilen rop. »Po prvih podatkih so lastnika hiše med spanjem napadli trije zamaskirani moški. Nasilno so jima ukradli zlatnino in gotovino ter ju lažje poškodovali. Kriminalisti in policisti so takoj postavili blokadne točke in začeli intenzivno preiskavo dogajanja,« je sklenila Anita Leskovec.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine