Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

R. Kelly pred kamero CBS emotivno zanikal obtožbe spolnih napadov na ženske in mladoletnice

V prvem javnem intervjuju po novih obtožbah v Čikagu je pred kamero znova zagotavljal, da je nedolžen.
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
V. U.
6. 3. 2019 | 10:03
6. 3. 2019 | 10:39
2:41
Obtožbe o spolnih zlorabah proti R. Kellyju že dolgo pretresajo ameriško javnost, mnogi zahtevajo bojkot njegove glasbe, a se je v preteklosti le enkrat soočil s sodnikom. Pred tednom je bil znova na sodišču, na njem se je znova izrekel za nedolžnega.

Krivdo je zanikal v vseh desetih točkah najnovejše obtožnice, ki se nanaša na spolne napade na štiri žrtve, tri med njimi stare od 13 do 16 let. »Teh svari nisem naredil jaz. To nisem jaz,« je povedal v pogovoru, katerega predvajanje so najprej napovedali v oddaji CBS This Morning. V oddaji so predstavili izvlečke, v celoti bodo pogovor predvajali danes.

R. Kelly je v pogovoru izjavil, da se bori za svoje življenje, obtožbe proti sebi pa je označil za govorice. Bodisi stare bodisi nove, celo prihodnje ... Niso resnične, trdi.





52-letnega pevca so sicer spolnih zlorab obtožile številne ženske, v prvih dneh letošnjega leta pa so predvajali tudi dokumentarno serijo v šestih delih Surviving R. Kelly (Preživeti R. Kellyja), v kateri so spregovorili njegovi prijatelji, sorodniki ter ženske.

Zdaj so ga v Čikagu obtožili težkih spolnih zlorab iz obdobja med letoma 1998 in 2010, obtožnica ga bremeni v desetih točkah. Tri noči je preživel za zapahi, nato je plačal 100.000 dolarjev varščine.
 

Zanikal tudi seksualne sužnje


»Vračajo se v mojo preteklost, OK? Natančno to počnejo. Vračajo se nazaj v preteklost in poskušajo dodajati stvari, in to se zdi ljudem resnično,« je še povedal novinarki. In omenil še članek BuzzFeeda iz leta 2017, v katerem so ga obtožili, da je v svojih stanovanjih v Čikagu in Atlanti zadrževal ženske kot seksualne sužnje. Vse to je zanikal.

»Tega ne potrebujem, zakaj bi? Kako neumno bi bilo po vsem, kar sem dal skozi, kogarkoli zadrževati. To je neumno,« je povedal, medtem ko je zrl naravnost v kamero in gledalcem sporočil: »Sovražite ali ljubite me, ampak uporabite zdrav razum!«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine