Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Prišel s travo, ko ga je »stranka« nenadoma napadla

Na zaseženem nožu našli kri oškodovanca in zelo verjetno biološke sledi obtoženega.
Tako obtoženi kot tudi oškodovanec trdita, da sta bila brez razloga napadena in da med seboj nimata nerazjasnjenih zadev. FOTO: Shutterstock
Tako obtoženi kot tudi oškodovanec trdita, da sta bila brez razloga napadena in da med seboj nimata nerazjasnjenih zadev. FOTO: Shutterstock
17. 10. 2018 | 07:00
2:48
Ljubljana – Na ljubljanskem okrožnem sodišču tudi s pomočjo strokovnjakov Nacionalnega forenzičnega laboratorija (NFL) razjasnjujejo nenavaden primer. Tako obtoženi Dalibor Devura, ki je domnevno z nožem napadel svojega preprodajalca konoplje Marka G., kot tudi oškodovanec trdita, da sta bila brez razloga napadena in da med seboj nimata nerazjasnjenih zadev.

V tej zadevi Devuri očitajo, da je 11. aprila v Stegnah okrog 20.15 stopil do avta kia sephia, v katerem je sedel Mark G., z roko segel skozi odprto okno v avto in ga z nožem rezila 12,5 centimetra porezal po levem licu in levi strani vratu, a se je Mark G. poskušal ubraniti in se je nož, potem ko se je zapičil v volan, zlomil. Nato ga je menda Devura z odlomljeno konico še dvakrat zabodel med rebra in mu predrl steno prsnega koša. Mark G. je po tožilkinem mnenju preživel zato, ker mu je uspelo z avtom pobegniti in ker so mu hitro zagotovili zdravniško pomoč.

Devura pa trdi, da je bil takrat dogovorjen s svojim preprodajalcem Markom G. in ga je nekdo nenadoma napadel od zadaj s palico. Zameglilo se mu je in obrnil se je ter dobil še en udarec. Spomni se, da je res prijel nož, ki ga je imel v desnem žepu kavbojk, a se nato menda ne spomni ničesar več. Ko se je zavedel, je ležal na asfaltu in bil je ves krvav. Kmalu po dogodku je poklical sestro, ki ga je odpeljala na policijsko postajo, od tam pa so ga odpeljali v UKC Ljubljana in ugotovili pretres možganov. Čeprav napadalca ni videl, je bil ta, s katerim se je zapletel v obračun, očitno prav Bobi – pod tem imenom pozna oškodovanca.

Na prostor za priče sta včeraj stopila dva uslužbenca NFL Gavrilo Hadžić in Jurij Majdič. Prvi je med drugim povedal, da je na rezilu noža nedvomno kri oškodovanca, na ročaju pa zelo verjetno biološke sledi obtoženca, vendar tega s stoodstotno gotovostjo ni mogel potrditi. Ni pa mogel ugotoviti, kje se je zgodila poškodba – v avtu ali zunaj njega –, s čimer bi lahko ugotoviti, katera zgodba bolj drži.

Majdič pa je pojasnil, da je bilo na oblačilih in obutvi, zaseženih oškodovancu, veliko tekstilnih vlaken s črne jakne, ki jo je takrat nosil obtoženi. Po besedah priče je to zelo verjetno posledica »intenzivnega neposrednega fizičnega stika med obema«. Na obutev oškodovanca bi ta vlakna lahko prišla tudi zaradi brcanja. Sojenje se bo nadaljevalo sredi novembra.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine